Gemeente De Wolden


Persbericht







Zuidwolde, 31 maart 2010





De gemeente De Wolden stelt woningbehoefte vast


De gemeente De Wolden brengt voor de zomer in kaart in welke dorpen in
De Wolden de komende vijf jaar gebouwd wordt en voor wie. Ook het aantal woningen per dorp komt vast te liggen. De resultaten vindt u in de Woonvisie 2010-2015.

De gemeente sluit in de Woonvisie aan bij de trends in bevolkingsomvang en
-samenstelling. Daarnaast kijkt de gemeente naar wat inwoners hebben aangeven in de Laat-je-horenkrant van november 2009 en gaat zij in gesprek met belangrijke vertegenwoordigers van de verschillende bevolkingsgroepen. Onder andere zorgcentra, makelaars, woningcorporaties en projectontwikkelaars krijgen de uitnodiging trends en ontwikkelingen aan te geven.

Speciaal onderdeel van de Woonvisie is de informatie uit de vertrekkersenquête. Deze enquête ontvangen vroegere inwoners van de gemeente die in de afgelopen vijf jaar verhuisd zijn naar een ander deel van het land. Uit de vertrekkersenquête blijkt welke redenen inwoners hadden om De Wolden te verlaten. Op basis van deze input kan de gemeente een passend woonplan maken.

Eind mei 2010 organiseert de gemeente een Woonforum. Tijdens dit forum bespreekt de gemeente de uitkomsten van de diverse onderzoeken en de mogelijke toekomstige uitgangspunten voor de Woonvisie. De gemeenteraad stelt de Woonvisie vast.