Ingezonden persbericht


Juniper Networks in leiderskwadrant voor Enterprise Network Firewalls

Schiphol-Rijk, 31 maart 2010 - Juniper Networks (NYSE: JNPR) is door Gartner gepositioneerd in het leiderskwadrant van het Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls. Gartner is een wereldwijd IT-onderzoeks- en consultancybureau. In zijn rapport beoordeelt Gartner leveranciers in de Enterprise Network Firewall-markt op basis van de compleetheid van hun visie en hun deskundigheid.

"We zijn vereerd dat Gartner ons in het leiderskwadrant voor Enterprise Network Firewalls heeft geplaatst. Dit bewijst dat we succesvol zijn in het leveren van geavanceerde oplossingen om enterprise- en serviceprovidernetwerken te verbinden, te beveiligen en te beheren", zegt Douglas Murray, senior vicepresident en directeur van de High-End Security and Services Business Unit van Juniper Networks. "We blijven innoveren en onze gebruikservaring en netwerkefficiëntie verbeteren. Dit doen we door maximale beschikbaarheid, prestaties en uitstekende bescherming van de infrastructuur te bieden. Zo komen we tegemoet aan het snel veranderende gedrag en aan de verwachtingen van klanten."

Geïnteresseerden kunnen 'Managed Quadrant for Enterprise Network Firewalls' lezen op www.gartner.com/technology/media-products/reprints/juniper/vol6/article3/article3.html.

Over het Magic Quadrant
Het copyright van het Magic Quadrant berust bij Gartner en wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt op een bepaald moment en voor een specifieke periode. Het geeft de analyse van Gartner weer hoe bepaalde leveranciers ten opzichte van elkaar presteren. Hiervoor gebruikt Gartner zelf omschreven criteria voor de betreffende markt. Gartner doet geen aanbevelingen voor de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen leveranciers te kiezen, die in het leiderskwadrant staan. Het Magic Quadrant is alleen bedoeld als onderzoekstool en niet als specifieke leidraad. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, over het onderzoek, de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Juniper Networks
Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf heeft meer dan dertigduizend klanten en partners wereldwijd. In het afgelopen jaar bedroeg de omzet drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.