Ingezonden persbericht


Strix Lease Service neemt Business Car Autolease over

Wagenpark groeit van 2.300 naar ruim 3.600 auto's

Hoofddorp/Amersfoort, 31 maart 2010 - Strix Lease Service BV neemt per 1 april de activiteiten van Business Car Autolease uit Amersfoort over. Door deze acquisitie versterkt Strix Lease Service zijn positie op de Nederlandse autoleasemarkt. Het wagenpark groeit hierdoor van 2.300 naar ruim 3.600 auto's. Strix Lease Service legt met de overname de basis voor verdere groei en grotere operationele efficiëntie.

Business Car Autolease is al twintig jaar actief op de Nederlandse autoleasemarkt en least alle merken personen- en bedrijfswagens. De werkwijze en klantbenadering van Strix Lease Service en Business Car Autolease komen sterk overeen. De vestigingsplaats van Business Car Autolease blijft Amersfoort. Vanuit deze locatie zet het bedrijf zijn commerciële activiteiten voort. De back-office van Strix Lease Service ondersteunt de operationele en financiële activiteiten van Business Car Autolease. Door deze constructie blijven klanten van Business Car Autolease profiteren van de kwalitatieve dienstverlening die ze gewend zijn. Daarnaast plukken ze de vruchten van de schaalgrootte en slagkracht van de nieuwe organisatie.

"Business Car Autolease heeft dezelfde kernwaarden als Strix Lease Service: de klant centraal stellen, persoonlijke aandacht en een flexibele dienstverlening", zegt Norbert Karthaus, directeur van Strix Lease Service. "Bovendien richt Business Car Autolease zich eveneens op ondernemingen uit het midden- en topsegment van het mkb. De synergie tussen beide bedrijven is groot, waardoor met de overname een slagvaardiger organisatie ontstaat waarin klantbehoeften voorop blijven staan."

"In de huidige marktsituatie is het zoeken van aansluiting bij een onafhankelijk opererende marktpartij een voor de hand liggende keuze", zegt Franco Vosse, directeur van Business Car Autolease. "Hierbij zijn toekomstige groei en een concurrerende prijsstelling een belangrijke overweging, evenals heldere communicatie en een gelijke visie op klantwaarden en strategie. Voor al deze elementen geldt dat we dezelfde visie hebben als Strix Lease Service. We zijn dan ook verheugd dat we ons bij Strix Lease Service kunnen aansluiten."

###

Over Business Car Autolease
Business Car Amersfoort B.V., actief onder de naam Business Car Autolease, is opgericht en actief sinds 1990 en sinds 1992 lid van de VNA. Business Car Autolease opereert en acquireert rechtstreeks in de business-to-business-markt en heeft door de jaren heen een uitstekende en goed uitgebalanceerde portefeuille opgebouwd. Naast de topholdings van enkele beursgenoteerde ondernemingen behoort een aanzienlijk aantal bedrijven uit de top en subtop van mkb-Nederland tot de klantenkring. Voor meer informatie: www.bca.nl.

Over Strix Lease Service
Strix Lease Service, opgericht in 2004 en sinds 2005 lid van de VNA, is een universele leasemaatschappij die landelijk diverse leasevormen en -producten aanbiedt aan het middensegment en de top van het mkb. Daarnaast is Strix Lease Service succesvol in het voeren van leaselabels, waaronder FB Lease en Van de Ven Leasing. In vijf jaar is Strix Lease Service gegroeid tot een bedrijf met ruim 2.300 leasecontracten en negentien medewerkers. In december 2009 is Friesland Bank toegetreden als medeaandeelhouder. De directie wordt gevormd door Norbert Karthaus, de raad van commissarissen bestaat uit de heren B.H.R. Hiltermann, J. Blokker en F. Hollander. Het bedrijf heeft vestigingen in Hoofddorp en Assen. Strix Lease Service stelt zijn leaseproducten flexibel samen op basis van de klantbehoefte. Het bedrijf biedt maatwerk en kenmerkt zich door een uiterst dienstverlenende instelling en persoonlijke aandacht voor klant en berijder. Voor meer informatie: www.strixleaseservice.nl.