Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 31-03-2010

SUCCESVOLLE AVRO DRAMASERIE BLOEDVERWANTEN VERKOCHT AAN BELGIË

De twaalfdelige dramaserie Bloedverwanten is verkocht aan de Vlaamse zender VTM. Het goed bekeken programma Bloedverwanten wordt door de AVRO wekelijks uitgezonden op donderdag om 21.30 uur op Nederland 1. De AVRO, producenten IDTV Film en Kemna & Zonen zijn erg tevreden met de kijkcijfers en de interesse uit het buitenland.

'Het idee van Job Gosschalk blijkt een schot in de roos, een serie over een ondernemende familie. Een familie die zo goed en zo kwaad als het gaat met het complexe verleden in het reine probeert te komen, die probeert in het heden de boel bij elkaar te houden, en die de toekomst toch altijd weer optimistisch inziet. Dat spreekt niet alleen de Nederlandse kijkers aan, maar ook het buitenland.' Aldus Simone van den Ende, hoofd drama AVRO.

Aanstaande donderdag 1 april wordt aflevering vijf van de serie uitgezonden. Deze week kunnen kijkers onder andere genieten van een heuse vechtpartij tussen Fien (Tanja Jess) en Anton (Derek de Lint), die uitbreekt wanneer zij dreigt een het geheim van familie De Winter groot in de pers naar buiten te brengen. Ook komt er weer een nieuwe vrouw in het leven van Martijn (Michiel Huisman). Thomas (Jeroen Spitzenberger) vindt in Antje (Sylvia Hoeks) een onverwachte logee, maar blijkt een goede invloed op haar te hebben. Iris (Saskia Temmink) wacht tevergeefs op haar man en de kinderen die terug zouden komen uit Egypte, maar dat duurt langer dan verwacht.

Bloedverwanten gaat over familie. Over de verhouding tussen ouders en kinderen, ex-familie en schoonfamilie. En over alle de problemen en uitdagingen die ze tegenkomen. Ze kunnen niet mét en niet zonder elkaar. En hoe groot de wrijvingen of ruzies soms zijn, ze vallen uiteindelijk altijd toch weer op elkaar terug. Hoofdrollen worden gespeeld door onder andere Henriette Tol, Derek de Lint, Saskia Temmink, Jeroen Spitzenberger, Michiel Huisman, Tanja Jess, Sylvia Hoeks en Victoria Koblenko.

De serie loopt nog tot en met 20 mei. Voor meer informatie en eerdere afleveringen: bloedverwanten.avro.nl.

Bloedverwanten, wekelijks op donderdag om 21.30 uur bij de AVRO op Nederland 1.


---



Algemene omroepvereniging AVRO