Gemeente Tilburg

Nummer
2010120BW
Datum
31 maart 2010

Burgeronderzoek 2010 begin april van start

Begin april ontvangen 4.500 willekeurig geselecteerde inwoners van achttien jaar en ouder een schriftelijke vragenlijst; het Burgeronderzoek. De gemeente houdt dit onderzoek elke twee jaar. Onderwerpen die onder andere aan bod komen, zijn de bereikbaarheid van en de waardering voor het centrum, het gebruik van cultuur- en sportvoorzieningen en de parkeervoorzieningen voor auto en fiets. Ook zijn er vragen opgenomen over evenementen in de stad, de multiculturele samenleving, digitale dienstverlening en de lokale politiek.
Waarom dit onderzoek?
Het gemeentebestuur wil een goed beeld krijgen van de meningen, wensen en behoeften van Tilburgers. Burgemeester Ivo Opstelten: "Met de informatie uit het Burgeronderzoek kan de gemeente beter inspelen op wat er leeft in de stad. En nagaan of datgene wat het bestuur voor inwoners wil bereiken, ook zo door burgers ervaren wordt." Resultaten
Inwoners die gevraagd zijn aan het Burgeronderzoek mee te doen, hebben tot 7 mei 2010 de tijd de enquête in te vullen. "Voor een betrouwbaar onderzoek is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Ik hoop dan ook dat de inwoners die deze kans krijgen, hun mening laten horen", aldus Opstelten. De gemeente maakt de resultaten in het najaar bekend via www.tilburg.nl en op de gemeentepagina in de Tilburgse Koerier. Op www.tilburg.nl is ook een korte rapportage van het Burgeronderzoek 2008 te downloaden. Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.