Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

PERSBERICHT

Eindhoven, 26 maart 2010

TECHNOSTARS EN POINT-ONE INNOVATION FUND INVESTEREN IN ANAGEAR

TechnoStars en Point-One Innovation Fund hebben ieder een aandelenbelang genomen in het bedrijf Anagear BV uit Den Bosch. De oprichters van Anagear zijn in 2008 gestart met behulp van Incubator3plus om hun plannen te kunnen verwezenlijken. Anagear ontwikkelt een smart analog mixed signal sillicon chip. Deze nieuw te ontwikkelen chip maakt het mogelijk om het stroomverbruik van andere chips te sturen en te schakelen waardoor het energieverbruik van elektronische systemen aanzienlijk kan worden gereduceerd. Anagear speelt in op de toegenomen complexiteit van met name de remote systemen, en komt met een slimme oplossing om het stroomverbruik van systemen die werken op batterijen te reduceren. Dit heeft een positief effect op de batterijlevensduur en daarmee ook op de betrouwbaarheid van dit soort systemen.

Rob Verbakel (directeur TechnoStars): "We zijn verheugd met onze eerste participatie in dit marktgebied. Anagear heeft uitzonderlijke technologie en heeft het in zich om een leidende rol te nemen in de ontwikkeling van dit soort chips".

Peter Kamp (directeur en mede founder van Anagear): "Met TechnoStars en Point One hebben we twee gerespecteerde Venture Capital fondsen als partij aan boord gekregen. Deze investering komt op het juiste moment zodat we onze ontwikkelactiviteiten kunnen versnellen."