Ingezonden persbericht


Persbericht, Amsterdam, 31 maart 2010

WINNAAR ONLINE CASTING PIZZAMAFFIA BEKEND
19-jarige Amsterdammer Jeroen Mourmans gaat acteren met hoofdrolspelers Mamoun Elyounoussi en Iliass Ojja

Vanochtend is in het Radio 3 FM programma Giel, van Giel Beelen, door regisseur Tim Oliehoek (Vet Hard, Spion van Oranje, Shouf Shouf de serie) de winnaar, Jeroen Mourmans, bekendgemaakt van de online casting voor de film Pizzamaffia, naar het boek van Khalid Boudou. Regisseur Tim Oliehoek was aangenaam verrast door het niveau van de inzendingen: 'Het talent loopt niet alleen op straat, maar is nu ook op het internet te vinden.' Uit meer dan 100 online aanmeldingen zijn 7 kandidaten uitgenodigd om auditie te doen; 3 met de meeste stemmen en 4 kandidaten geselecteerd door Tim Oliehoek en Kemna Casting. Pizzamaffia draait vanaf 17 februari 2011 in de Nederlandse bioscopen.

Beginnende acteurs konden via de website www.pizzamaffia.nl hun vertolking van Tony Montana (gespeeld door Al Pacino in de cultfilm Scarface) uploaden. Afgelopen zondag kregen de geselecteerde kandidaten op een castingdag in Amsterdam tegenspel van Iliass Ojja, een van de hoofdrolspelers. En is de keuze gevallen op Jeroen Mourmans uit Diemen. Behalve een winnaar, heeft de online casting ook een belangrijke bijrol opgeleverd voor één van de inzenders Mounir Boualin uit Helmond. Een verslag van de online casting is te zien op www.pizzamaffia.hyves.nl

Pizzamaffia vertelt het verhaal van Ibrahim en zijn neef Illias. Iedereen kent ze als Bram en Haas, de twee snelste koeriers van pizzeria Novara. De twee jongens zijn onafscheidelijk. Elke avond racen ze op hun scooter door de stad en halen de bruutste stunts uit om als eerste bij de klant te zijn. De pizzeria is eigendom van Brams vader, maar sinds hij met een hernia thuis zit, runt oom Faris de tent. Faris, de vader van Haas, is een geboren pizzabakker en de bestellingen vliegen dan ook de deur uit. Toch blijken de inkomsten tegen te vallen. De vader van Bram verdenkt zijn broer ervan dat hij geld achterhoudt. Als hij hem hiermee confronteert, ontstaat er een heftige ruzie en Faris vertrekt. Tot op het bot gekrenkt begint de trotse Faris vervolgens zijn eigen pizzeria, aan de overkant van het plein. In no time brandt er een hevige strijd los tussen de twee pizzeria's. Alles en iedereen wordt meegesleept in de pizzaoorlog. Ook de neven Bram en Haas komen tegenover elkaar te staan in deze strijd om leven, dood, trots en een heleboel pizza's. De opnamen vinden plaats van 12 april tot eind mei.

Pizzamaffia wordt geproduceerd door IDTV Film, in coproductie met Dutch Media en Benelux Film Distributors. BNN is coproducerende omroep. De film komt tot stand met steun van Suppletieregeling Filminvesteringen Nederland, CoBO Fonds en het Nederlands Fonds voor de Film. BFD brengt de film 17 februari 2011 uit in de bioscopen.


---

Foto in het persbericht: Jeroen Mourmans (winnaar online casting)