Ingezonden persbericht


`Heel Nederland Fietst'
over Middelburgs parcours Giro d'Italia

Op woensdag 31 maart stapt Nederland voor minimaal een half uur op de fiets om een officiele recordpoging te doen voor het Guinness Book of Records. Maar liefst 1 miljoen Nederlanders zitten tussen 12:00 en 13:00 uur tegelijk op de fiets. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond laten dan op een ludieke manier zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis van 30 minuten bewegen te komen.

In Middelburg wordt deze recordpoging extra bijzonder: daar rijden de leerlingen van Scholengemeenschap Nehalennia een deel van het parcours dat op 10 mei deel uit maakt van de Giro d' Italia (Ronde van Italie). De leerlingen zullen als echte Giro-renners ook de echte finishlijn passeren op de Dam in Middelburg.

Achthonderd leerlingen van de Middelburgse basisschool ABS doen ook mee aan de recordpoging. Zij rijden hun eigen parcour, maar zijn allemaal gehuld in een roze tenue, de echte Giro kleur.

Op maandag 10 mei wordt de derde etappe in de Giro d' Italia gereden van Amsterdam naar Middelburg. De renners zullen midden in de historische binnenstad van Middelburg finishen. In de week voorafgaand aan de finish, zal de stad volledig in het teken staan van de Giro, Italie en de wielersport. Het programma voor de festiviteiten rondom de finish van de Giro wordt op 30 maart bekend gemaakt.Het volledige parcours wat in Middelburg verreden wordt is te zien op www.giromiddelburg.nl.




Ingezonden persbericht