Level 3 breidt contentleveringspartnerprogramma in Europa uit

Programma verbetert Level 3 contentmarkten dienstenportefeuille in Europa

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100331 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag de Europese expansie aangekondigd van zijn Content Delivery Partner programma (CDP), gericht op de versterking van het bereik en de aanwezigheid van het bedrijf op Europese markten en het bieden van een uitgebreidere portefeuille van broadcast- en contentleveringsdiensten wereldwijd.

Als leden van het programma zijn Direct Partners, Premier en Master Resellers, Enabled Service Providers en Alliance Partners (zoals ontwikkelaars van online mediaplayers) in staat tot het verbeteren van het Level 3 content delivery network (CDN) en Vyvx broadcast platforms om superieure oplossingen te kunnen leveren voor on-line en broadcast eindgebruikers.

“Als Master Reseller is NWIX onder de indruk geraakt van het commitment dat Level 3 heeft getoond doordat het zijn partners heeft voorzien van de best mogelijke tools – van toegang tot branche-onderzoek via cobranded marketing materialen tot het Online Partner Training program – om te zorgen voor een succesvollere en duurzamere zakelijke relatie”, aldus John Reidd van NWIX, een netwerkoplossigenaanbieder en Level 3 European CDP programma partner. “We kijken uit naar de voortzetting van onze werkzaamheden met Level 3 met als doel het leveren van online-diensten van kwaliteit aan bedrijven in het VK en Europa.”

Als onderdeel van Level 3’s overbruggende CDP-programma is de Europese tak eveneens bestemd voor het helpen genereren van nieuwe inkomstenstromen voor het bedrijf en zijn zakelijke partners door het mogelijk maken van betere end-to-end oplossingen, een op maat gemaakt dienstenaanbod en het mogelijk maken van toegang tot nieuwe of nog niet benaderde markten in Europa en Noord-Amerika.

“Deze samenwerkingsverbanden zorgen voor een effectieve expansie en verdiepen de footprint van Level 3 op de Europese markt”, aldus James Heard, president of European Markets bij Level 3. “Het Europese programma zorgt voor een grotere bekendheid van onze suite van contentleveringsdiensten en vertegenwoordigt ons voortdurende commitment bij de digitale media-arena.”

Meer dan 15 bedrijven hebben zich aangemeld voor deelname aan het European CDP programma, waaronder partners uit het VK, Ierland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Nederland. De huidige programmadeelnemers zijn NWIX, TwoFour Digital, Tibus, CDN Technologies, Ikuna, Host Europe, Tibus en TRiMM.

Meer informatie over het Level 3 European CDP programma is verkrijgbaar bij.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een vooraanstaand internationaal aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, contentbedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metro- en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, contentlevering en voice-diensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

Forward-Looking Statement

Een aantal van de uitspraken gedaan in dit persbericht is vooruitblikkend van aard. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van de bedrijfsleiding. Ze zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de feitelijke gebeurtenissen aanzienlijk verschillen van wat gesteld of geïmpliceerd wordt door de verklaringen. De belangrijkste factoren die kunnen verhinderen dat Level 3 de gestelde doelen bereikt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie; ontwrichting van de financiële markten die invloed kunnen hebben op de kansen van Level 3 om meer financiering te verkrijgen, evenals de mogelijkheid voor het bedrijf om: het volume van het verkeer op het netwerk te verhogen en behouden; aangekochte bedrijven met succes te integreren; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; intellectueel eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; het falen of het uitvallen van systemen en netwerken te beheersen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van klanten en zorgen voor aanvaardbare winstmarges; aanpassen aan snelle technologische veranderingen die leiden tot verdere concurrentie; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en aan alle voorwaarden van schuldenverplichtingen te voldoen. Verdere informatie over deze en andere belangrijke factoren is te vinden in de documenten ingediend door Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten geëvalueerd worden in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is op geen enkele wijze verplicht en verwerpt uitdrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000