Nieuw internationaal partnership E.Novation


E.Novation, specialist in "Connecting Healthcare", bundelt krachten met Capsule, de meest toonaangevende leverancier binnen communicatie van medische apparatuur

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20100331 -- IT-dienstverlener E.Novation lanceert vandaag een nieuw strategisch partnership tussen twee toonaangevende bedrijven op het gebied van medische data integratie. E.Novation en Capsule ondertekenden recent een overeenkomst waarbij het gehele proces van het verzamelen, converteren en opslaan van patiënt gerelateerde data geïntegreerd wordt in één oplossing. E.Novation en Capsule gaan zowel in de Benelux als in Groot Brittannië en Frankrijk samenwerken.

Toegevoegde waarde
De samenwerking tussen beide bedrijven is een logische stap in het proces van het verbeteren van communicatie en data integratie van medische patiëntgegevens. E.Novation is gespecialiseerd in het verzamelen van informatiestromen en het beschikbaar stellen van deze informatiestromen voor ziekenhuisinformatiesystemen. Meer dan tweederde van alle ziekenhuizen in Nederland maakt hiervoor gebruik van E.Novation's communicatieserver Cloverleaf. Met Cloverleaf worden alle specifieke applicaties probleemloos met elkaar geïntegreerd. Medische data van apparatuur die men naast een ziekenhuisbed plaatst, zoals infuuspomp of hartbewakingsapparatuur, worden echter zelden automatisch geïntegreerd in een informatiesysteem, data server of elektronisch medisch dossier. Als belangrijke aanvulling op de portfolio van E.Novation voorziet Capsule in een alles omvattende en innovatieve oplossing waarbij dit wel mogelijk is.

"Met Capsule hebben we een strategische partner gevonden die ons voorziet van een oplossing die de volledige integratie van medische data van het ziekenhuisbed helemaal tot aan een landelijk EPD mogelijk maakt," aldus Ron Meijsen, Director Business Development en Strategic Alliances van E.Novation. "Capsule is een solide en innovatieve partner die een fantastische aanvulling betekent op onze bestaande oplossingen, waardoor we onze klanten kunnen voorzien van een -all inclusive- oplossing."

Levensbelang
E.Novation levert oplossingen die alle informatiesystemen binnen een ziekenhuis kunnen verbinden. Een essentieel onderdeel hiervan is de data die gegenereerd wordt door apparatuur naast een ziekenhuisbed. De hoeveelheid data die door medische apparatuur zoals een hartbewakingsystemen of een infuuspomp gegenereerd wordt, is de laatste jaren explosief gestegen. Deze data is echter vaak specifiek voor dit soort op zichzelf staande apparatuur. Het zou logisch zijn wanneer de informatie afkomstig van deze apparatuur, automatisch wordt verzameld, verwerkt en opgeslagen in bijvoorbeeld een ziekenhuisinformatiesysteem. Het tegendeel is echter vaak waar, want over het algemeen wordt deze data manueel verzameld en met de hand ingevoerd. Het behoeft geen toelichting dat dit onnodig veel tijd kost en het maken van fouten in de hand werkt, terwijl de juiste verwerking en opslag van medische gegevens letterlijk van levensbelang is. Capsule maakt het mogelijk om deze informatie automatisch te verzamelen, converteren en als XML of HL7 op te slaan waardoor een dossier altijd accuraat en up to date is.

Olivier Zmirou, Caspule's Vice President Sales en Marketing EMEA: "Dit partnership was een logische stap vanaf het eerste moment dat we in gesprek kwamen met E.Novation. Het is een aanvulling die ons helpt bij ons doel om een complete medische data integratie oplossing te kunnen bieden. Klanttevredenheid is altijd onze belangrijkste prioriteit geweest, waardoor we gedwongen zijn constant te werken aan verbetering van de kwaliteit van onze producten. In E.Novation hebben we een partner gevonden waarmee we op precies dezelfde golflengte zitten, met een solide reputatie en een focus op goede service en klanttevredenheid."

Samenvatting
Met dit partnership krijgt E.Novation de mogelijkheid om de gehele informatieketen vanaf ziekenhuisbed tot aan bijvoorbeeld een landelijk EPD inzichtelijk te maken, wat leidt tot aanzienlijke tijdsbesparingen, transparantie, een betere patiëntenzorg en minder kans op medische fouten.

_
Over E.Novation
E.Novation heeft sinds de oprichting in 1983 een solide, autonome ontwikkeling doorgemaakt tot een duurzaam internationaal ICT bedrijf met de nadruk op innovatie. De vele langdurige partnerships bewijzen dat onze visie op veilige informatie-uitwisseling tussen personen, bedrijven, organisaties en overheid erkend en gewaardeerd wordt.

Onze portfolio bestaat primair uit diensten en producten binnen de specialismen applicatieontwikkeling, gegevensintegratie, hosting en ICT optimalisatie doormiddel business consultancy. Samen met het moederbedrijf de VANAD Group en enkele zusterbedrijven is E.Novation gevestigd op de E.Novation Campus in Capelle aan den IJssel. E.Novation, met ruim 200 medewerkers, neemt een belangrijk deel van uw bedrijfsvoering rondom ICT projecten uit handen, zodat u zich kunt concentreren op uw core business. Wij bieden optimaal comfort en ondersteuning bij het delen en onderhouden van informatie binnen een hoogwaardige en stabiele omgeving. Daarbij profiteert u van onze schaalgrootte, internationaal netwerk en zijn onze oplossingen betaalbaar en gericht op een snelle return on investment. Wij zijn een toonaangevende ICT specialist binnen de gezondheidszorg, overheid en zakelijke dienstverlening. Voor specifieke marktsegmenten ontwikkelen wij geoptimaliseerde maatwerk ICT oplossingen waarbij E.Novation excelleert op het gebied van veilige informatie uitwisseling in de ruimste zin van het woord.

Verdere verbetering van de internationale positie is een zeer belangrijk onderdeel van de huidige strategie. Deze ambities zijn intercontinentaal; E.Novation breidt niet alleen in Europa uit maar ook in Azië willen wij onze aanwezigheid stabiliseren en versterken.

Over Capsuletech
Capsule is een internationale marktleider op het gebied van het verzamelen, converteren en opslaan van patiënt gerelateerde data gegenereerd door medische apparatuur. Ze werken wereldwijd samen met vrijwel iedere leverancier van medische apparatuur en ziekenhuisinformatiesystemen waardoor vrijwel ieder apparaat aan een HIS, EPD of alarm management systeem gekoppeld kan worden. Al 12 jaar zijn ze de toonaangevende leverancier van koppelingen van medische apparatuur en al meer dan 530 instellingen wereldwijd hebben ervoor gekozen om de oplossingen Capsule te integreren.

Het bedrijf heeft een sterke internationale focus en breidt nog dagelijks uit. Op dit moment zijn de oplossingen van Capsule geïnstalleerd in bijna 30 landen. Van Australië tot Canada en van Denemarken tot de Verenigde Staten. Het huidige succes wordt verklaard door een unieke klantenbenadering, partnerships en zeer goede service en ondersteuning.

Meer informatie op: www.capsuletech.com.





Ingezonden persbericht