Storyteller Paul Joosten over het verhaal als bindmiddel


Toptrainers zetten zich belangeloos in voor 1We Academy

AMERSFOORT, 20100315 -- Wie `storytelling' Googlet krijgt enkele miljoenen hits. Conclusie: storytelling is hot. Want een goed verhaal betekent onderscheidend vermogen. Maar wat is het verschil tussen iemand iets vertellen en iemand echt boeien, raken en inspireren? Storyteller Paul Joosten geeft woensdag 31 maart het antwoord in één van de verrassende `Experience Trainingen' van de nieuwe 1We Academy.

De 1We Academy staat voor beleven, verbinden, ontmoeten en inspireren. Oftewel: bezielen. Want bezield zaken doen hoort bij het nieuwe ondernemerschap in deze veranderende wereld. Onder het motto `Verbeter de wereld, begin bij jezelf', is de 1We Academy onlangs gestart met een verrassende serie trainingen voor het bedrijfsleven. Een initiatief dat in het leven is geroepen ter ondersteuning van 1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl.

Beleving
In de tweede `out-of-the-box' training van de 1We Academy gaat Paul Joosten in op de impact voor bedrijven van een goed en krachtig verhaal. "Zeker in deze tijd", voegt hij daaraan toe. "De wereld transformeert in hoog tempo. En daarmee ook de economie, waarin de mens en zijn beleving steeds meer centraal komt te staan. Het product of de dienst is niet meer onderscheidend, maar juist de beleving én de onderliggende emotie worden van doorslaggevende betekenis. Zaken doen vanuit je hart wordt het nieuwe adagium. Storytelling levert daaraan een belangrijke bijdrage. Want juist door verhalen ontstaat verbinding."

Wereldverhaal
Als één van de initiatiefnemers van de 1We Academy zet Paul Joosten zich, evenals alle andere betrokken trainers, geheel belangeloos in. Dit betekent dat honderd procent van de inkomsten naar 1We - Een Wereld Idee gaat. Joosten: "1We is een prachtig voorbeeld van storytelling. Een wereldverhaal, waaraan elke ondernemer vanuit passie en betrokkenheid een hoofdstuk kan toevoegen. Daarmee is deze organisatie dé broedplaats voor het nieuwe denken én doen."

De training `Storytelling', op woensdag 31 maart van 16.00 tot 21.00 uur, vindt plaats in 1We Studio 1 in Amersfoort, hét belevings- en ontmoetingscentrum voor een betere wereld. De kosten bedragen ¤ 150 (inclusief diner/exclusief BTW) en met de 1We Strippenkaart slechts ¤ 100. Voor meer informatie en aanmelding: 1weacademy.ning.com of www.eenwereldidee.nl (onder 1We Academy).





Ingezonden persbericht