Kinderboekenschrijfster betty sluyzer bezoekt de krullevaar


NIEUWEGEIN, 20100331 -- Dinsdag 30 maart jl. bezocht Betty Sluyzer, schrijfster van o.a. `Drie Haasjes op de WC' en `Mijn eerste Dikke van Dale' OBS De Krullevaar in Nieuwegein. Haar bezoek was het bijzondere sluitstuk van het project `Woorden in de Wijk', waarmee leerlingen uit de groepen 3 en 4 hebben ontdekt dat om hen heen ook allemaal woorden zijn. De Krullevaar-leerlingen moesten via een fotospeurtocht op zoek naar woorden in de school. En met deze woorden maakten Betty Sluyzer en de kinderen vervolgens een verhaal. Foto's van het bezoek van Betty Sluyzer en de speurtocht van de leerlingen staan op www.krullevaar.nl.

De afgelopen periode hadden de leerlingen uit groepen 3 en 4 al woorden verzameld en in de `woordenspaarpot' in de klas gestopt. Vervolgens werd er in de klas ook veel over woorden gesproken en zijn de woorden gecategoriseerd, zoals lange woorden, moeilijke woorden, mooie woorden en Engelse woorden. Voorafgaand aan het bezoek van Betty Sluyzer kregen de kinderen telkens een foto van een woord te zien en moesten zij achterhalen waar deze foto gemaakt was. De kinderen gingen dus van toilet tot deurklink en van klaslokaal tot de `kleine kuil', tot ze eindelijk alle woorden hadden gevonden. Betty heeft vervolgens samen met de kinderen een verhaal van deze woorden gemaakt.

Betty Sluyzer was zeer gecharmeerd van het enthousiasme van de leerlingen. "Je ziet dat De Krullevaar veel tijd en energie in dit project heeft gestoken. Als je speelt en `knutselt' met woorden wordt leren nog veel leuker. En zo'n speurtocht is natuurlijk een groot succes bij de kinderen."

Over Betty Sluyzer
Betty Sluyzer studeerde Nederlands (cum laude) aan de UVA en schreef in 1985 haar eerste kinderboek. Sinds ze kinderen heeft, is ze zich verder gaan verdiepen in taalontwikkeling, kinderboeken en leren lezen. Zij doet presentaties voor Stichting Lezen en Schrijven, bezoekt klassen en geeft ouderavonden, cursussen en trainingen over taalontwikkeling, kinderboeken, dyslexie, voorlezen en leren lezen. Ze schreef mee aan kinderwoordenboeken van Van Dale. Haar boeken zijn erg populair, ook bij kinderen die niet zo van lezen houden. Klassiekers van Betty zijn onder andere Kinderboerderij, Billen Buikje Benen, Het grote abc van Tuk. Meer informatie over Betty Sluyzer is ook te vinden op www.bettysluyzer.nl.

Informatie over De Krullevaar
De Openbare Basisschool De Krullevaar is gevestigd aan de Groenling 11-13 (wijk Doorslag) in Nieuwegein. De school voert een zeer actief ICT-beleid en in dat kader werken de kinderen al van jongs af aan regelmatig met de computer. Daarnaast wordt vanaf groep 1 minstens 2x per week aandacht aan de Engelse taal besteed. OBS De Krullevaar is mede initiatiefnemer van het vvto (vroeg vreemde talen onderwijs) netwerk Buzzy Bee.
De Buzzy Bee brengt scholen voor primair onderwijs in de regio Midden Nederland, die zich actief bezighouden met Vroeg vreemde talenonderwijs (Vvto) en specifiek gericht zijn op Vroeg Engels, samen.
OBS De Krullevaar maakt verder deel uit van de Stichting Robijn, Regionaal Openbaar Basisonderwijs IJsselstein Nieuwegein.
Binnen het scholencomplex van De Krullevaar is professionele buitenschoolse (voor-, tussen- en naschoolse) opvang aanwezig, waarmee nauwe contacten worden onderhouden.





Ingezonden persbericht