Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

maart 2010

Zita Swoon - 'Dancing with the sound hobbyist'

muziek- & dans voorstelling i.s.m. dansgezelschap Rosas

Voorlopig laatste tour Zita Swoon

Op 31 maart 2010 gaat de voorlopig laatste tour van Zita Swoon van start in Muziekcentrum Frits Philips. De unaniem lovend ontvangen voorstelling 'Dancing with the sound hobbyist' is in reprise genomen. Na deze reeks concerten neemt de band een break van twee jaar om zich op soloprojecten te storten.

'Dancing with the sound hobbyist' is het resultaat van een ontmoeting tussen het dansgezelschap Rosas en de muziekgroep Zita Swoon. Zij bundelden hun krachten en door Rosas, geleid door Anne Teresa De Keersmaeker, werden de melodieën en klanken van Stef Kamil en zijn collectief Zita Swoon omgezet in lijnen en bewegingen. Het resultaat is een uniek gedanst concert, een dialoog tussen energie en emoties met enkele filosofische teksten over onze levens en liefdes, onze gehaastheid en oorlogen.

Wie de Belgische groep Zita Swoon kent weet dat de concerten authenticiteit uitademen en verder gaan dan een doorsnee concert. Met het programma 'Dancing with the sound hobbyist' laat Zita Swoon het format van het poplied los en gaan ze met allerlei curieuze instrumenten & natuurlijk met dans!

In de pers

"Dit behoort tot het beste wat Carlens ooit heeft gemaakt." Leidsch Dagblad

"De gitaren mogen soms speelgoedachtig klein zijn, het bandgeluid is volgroeid. Geen composities van de knutselzolder, zoals je van een 'sound hobbyist' verwacht, eerder uit de ambachtswerkplaats afkomstig. Strak gestructureerd, maar altijd is er ook die onberekenbaarheid." Trouw

Tourdata

Wo 31 maart 2010 Eindhoven, Muziekcentrum Frits Philips

Za 3 april 2010 Amsterdam, Melweg (Rabozaal)

Za 10 april 2010 Nijmegen, Stadsshouwburg

Do 6 mei 2010 Den Haag, Koninklijke Schouwburg

Tickets & info

woensdag 31 maart 2010 20:15

Muziekcentrum Frits Philips - Eindhoven Airport Zaal

Prijs: E 19,50 (incl. servicekosten & pauzedrankje)

www.muziekcentrum.nl

www.zitaswoon.com
www.rosas.be

EINDE PERSBERICHT


---