Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 25 maart 2010

Nieuwe Dutch Latin Collective productie Nueva Manteca: klassiek requiem met latin swing

Op woensdagavond 31 maart vindt in het WMDC de sneak preview plaats van 'Requiem Para El Mundo', de nieuwste productie van Nueva Manteca in het kader van het Dutch Latin Collective. De Afro-Cubaanse jazzformatie Nueva Manteca mixt voor deze productie moeiteloos middeleeuwse Gregoriaanse zang met ritmes en geluiden uit de latin jazz en salsa in een requiem 'voor de wereld'. Een klassiek requiem samen met latin swing; dit is met recht een gedurfde combinatie te noemen!

Met Requiem 'voor de wereld' roep de Afro-Cubaanse jazzformatie Nueva Manteca op tot vrede, maar het is ook een waarschuwing. Terwijl de mensheid de aarde uitput, de politieke spanningen toenemen en het kapitalisme aan terrein wint, moeten we stilstaan bij het gegeven dat de aarde niet van de mens is, maar de mens van de aarde. De sneak preview van deze voorstelling wordt voorafgegaan door een interview met de band.

Dutch Latin Collective
De latin scene laat van zich horen in muzikaal Nederland. Vier bekende ensembles slaan de handen ineen en presenteren zich als Dutch Latin Collective. Nu al is de muziekstroming, waartoe onder meer de Caribische brass, Surinaamse karwina, Argentijnse tango, Cubaanse salsa en Braziliaanse samba gerekend worden, sterk in opkomst. Maar het nieuwe collectief wil de latin nóg verder ontwikkelen en de bekendheid vergroten. Spraakmakende muzikanten van eigen bodem én wereldberoemde gastmusici toeren de komende jaren door heel Nederland en zoeken de grenzen van de latin op. Het publiek kan cross-overs met jazz, pop en klassieke muziek verwachten.

Dutch Latin Collective presents:

Woensdag 31 maart | Aanvang: 20:30 uur | Entree: ¤5 Meer informatie is te vinden op www.wmdc.nl en www.dutchlatincollective.nl

Het Dutch Latin Collective is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.




Ingezonden persbericht