Provincie Antwerpen


Antwerpse welzijnssector buigt zich over geweld

Eerste Welzijnsmarkt brengt meer dan 500 professionelen uit de sector welzijn bijeen Woensdag 31 maart 2010 - 9.00 uur - provinciehuis Antwerpen

Op 31 maart vindt in het provinciehuis voor de eerste keer de Welzijnsmarkt plaats: een beurs met infostands van verschillende organisaties binnen de welzijnssector. De eerste editie van de Welzijnsmarkt staat in het teken van geweld. Op deze infomarkt kan je beursstandjes bezoeken en maak je kennis met verschillende organisaties en diensten uit de welzijnssector. Hiermee biedt de provincie Antwerpen aan iedereen die in de welzijnssector actief is een overzicht van de hele sector.

Naast de vaste informatiestanden krijg je de kans om presentaties van vakspecialisten bij te wonen. Een aantal voordrachten gaat specifiek over intrafamilaal geweld, terwijl andere presentaties handelen over thema's die nuttig zijn bij het werk van hulpverleners. Enkele thema's zijn politie en hulpverlening, ouderenmis(be)handeling en doorverwijzen. Het publiek bestaat zowel uit beleidsmakers, lijnverantwoordelijken als praktijkwerkers. Op de website www.welzijnsmarkt.be vind je een lijst met de deelnemende organisaties uit de welzijnssector en een overzicht van de presentaties en sprekers.

Wij nodigen u graag uit om een bezoek te brengen aan de Welzijnsmarkt die loopt van 9 uur tot 16 uur. U krijgt de kans om standhouders en sprekers aan het werk te zien en te interviewen.

De welzijnsmarkt sluit aan op de veiligheidsconferentie van dinsdag 30 maart. Op de vooravond van de welzijnsmarkt, dinsdag 30 maart om 16.30u, opent gedeputeerde Marc Wellens de markt met een openingstoespraak in het auditorium.

Praktische info

wanneer:

woensdag 31 maart 2010 van 9.00 uur tot 16.00 uur

waar:

provinciehuis Antwerpen

Koningin Elisabethlei 22

2018 Antwerpen

info:

www.welzijnsmarkt.be

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Marc Wellens, CD&V
tel. 03 240 52 48