Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 29-03-2010

AVRO OPIUM OP TV: WILL KOOPMAN, THOMAS VAN LUYN TJITSKE REIDINGA

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium bespreekt en bediscussieert AVRO-presentator Cornald Maas elke woensdag op Nederland 2 het aanbod uit de culturele agenda met prominenten uit de culturele wereld. Op woensdag 31 maart zijn dat regisseur Will Koopman (o.a. Gooische Vrouwen, Grijpstra en De Gier en Terug naar de Kust), cabaretier Thomas van Luyn en actrice Tjitske Reidinga (o.a. Gooische Vrouwen). De volgende onderwerpen worden door hen besproken:

De Millennium trilogie van de Zweedse schrijver Stieg Larsson is een onwaarschijnlijk succes. Van de boeken over journalist Michael Blomkvist en computer hacker Lisbeth Salander zijn wereldwijd al miljoenen exemplaren verkocht. Ook de verfilmingen zijn een groot succes. Vorige week kwam het derde en laatste deel in de bioscoop. Is dit derde deel net zo spannend? En wat is toch het geheim achter dit succes? Opium vroeg het aan hoofdrolspeler Michael Nyqvist.

De Belgische band K's Choice scoorde in de jaren negentig een wereldhit met het nummer 'Not an addict'. De band rond broer en zus Gert en Sarah Bettens bracht daarna ettelijke albums uit maar nam een paar jaar geleden gas terug. Nu na negen jaar is er weer een nieuw album, 'Echo Mountain'. Gaat K's Choice met dit album opnieuw de wereld veroveren?

Acteur Jack Wouterse schittert opnieuw als 'Koning Lear' in de gelijknamige reprise van het succesvolle stuk van het RO Theater. Opium zocht Wouterse op tijdens een repetitie. In 'Koning Lear' wordt alles uit de kast gehaald om een Shakespeare vertolking neer te zetten die het publiek er met de haren mee sleept. Slaagt deze opzet?

AVRO Opium: elke woensdag, 21.30 uur, AVRO, Nederland 2. Voor meer informatie: opium.avro.nl