Tweede Kamer der Staten Generaal

ChristenUnie presenteert veiligheidsnotitie 'Recht doen in tijd van onbehagen'

Op woensdag 31 maart zal Tweede Kamerlid Ed Anker samen met Gert-Jan Segers (directeur van het Wetenschappelijk Instituut) de uitkomsten van het ChristenUnie-veiligheidsberaad presenteren. De afgelopen maanden werd in het veiligheidsberaad op initiatief van Anker gesproken over thema's die raken aan veiligheid, zoals drugsbeleid, politieorganisatie en rechtspraak. De notitie 'Recht doen in tijd van onbehagen' is de uitkomst hiervan en zal morgen openbaar worden gemaakt.

De notitie bevat voorstellen om invulling te geven aan de manier waarop een dienstbare overheid samen met een dienstbare samenleving werkt aan veiligheid en recht in ons land. Dit vanuit het besef dat veiligheid weliswaar een primaire overheidstaak is, maar niet alléén een zaak van de overheid is, maar een zaak van ons allemaal. Anker: ,,In een tijd dat het veiligheidsdebat overspannen wordt gevoerd, wil ik een evenwichtig verhaal neerzetten. Dat zal ik morgen met veel genoegen doen bij de presentatie van de notitie".

De perspresentatie begint om 16.00 uur in de Marcus Bakkerkamer. De ChristenUnie heet u van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

////




Tweede Kamer der Staten Generaal