Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Leidend vaktijdschrift kiest duurzame koers

Inside Information op FSC-papier

EPE - Dubbelzijdig kopiëren is allang niet meer genoeg om de dreigende klimaatverandering het hoofd te bieden. Uitgeverij Inside Information in Epe heeft daarom besloten met ingang van heden al haar uitgaven te laten drukken op FSC-gecertificeerd papier. Uitgever Ton Brands: "Op die manier hopen wij een bescheiden bijdrage te kunnen leveren aan de oplossing van de duurzaamheidproblematiek."

Inside Information in Epe is uitgever van toonaangevende publicaties zoals het projectinterieur-magazine Inside Information en het verlichtingsvakblad Inside Information Verlichting. Met ingang van april 2010 zullen deze en andere uitgaven van de uitgeverij verschijnen op FSC-papier. "De letters FSC staan voor Forest Stewardship Council", aldus uitgever Ton Brands."Vrij vertaald betekent dit 'Raad voor het beheer van bossen'. Het FSC-keurmerk geeft ons en onze klanten de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen."

Het voeren van het FSC-keurmerk is volgens de Eper uitgever geen overbodige luxe. Ondanks de recente ophef rondom de neutraliteit van het klimaatpanel IPPC van de Verenigde Naties, blijft de funeste invloed van het menselijk handelen op het klimaat boven elke twijfel verheven. En ook los van de rapporten van de IPPC is er volgens Brands genoeg reden om duurzaamheid hoog in het vaandel te houden. "Voor een gemiddelde papiersoort komt de pulp vaak uit drie of vier verschillende bronnen. Als voorstander van duurzaam ondernemen, vinden wij van Inside Information het belangrijk zeker te weten dat die pulp niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken."

Het FSC-keurmerk is overigens geen alomvattend duurzaamheidkeurmerk. Het stelt bijvoorbeeld geen eisen aan het productieproces van papier. "Het FSC-keurmerk moet daarom beschouwd worden als een (onmisbare) aanvulling op de reeds langer bestaande labels, zoals Blauwe Engel", meldt Brands. Naast het voeren van het FSC-keurmerk houdt de Eper uitgeverij zich op verschillende manieren bezig met het bevorderen van een duurzame samenleving. "Ook in onze bladen besteden we voortdurend aandacht aan de opkomst van allerlei duurzaamheidfilosofieën", zegt Brands. "Zo hebben we in ons jaarlijks verschijnende Architectenboek enige jaren geleden een omvangrijk artikel gepubliceerd over cradle-to-cradle-bedenker Michael Braungart. Dit artikel heeft een belangrijke rol gespeeld bij de opkomst van het cradle-to-cradle-gedachtengoed in de Nederlandse architectuur- en interieurwereld."

www.insideinformation.nl
www.fsc.nl




Ingezonden persbericht