Ingezonden persbericht


FNV Zelfstandigen pleit voor 'nieuw denken' over zelfstandig werkend ondernemende professionals FNV Zelfstandigen is enthousiast over politieke initiatieven en ziet nieuwe kansen voor ondernemerschap

Utrecht, 31 maart 2010 - FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van 13.500 zzp'ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg, is blij dat de positie van zzp' ers de aandacht heeft van de politiek. Met name op het gebied van arbeidsongeschiktheid en aanbestedingen vindt beweging plaats. Zo werd er gisteren, in bijzijn van FNV Zelfstandigen, een bijeenkomst georganiseerd door de PvdA over dit onderwerp. Naar aanleiding van de discussie heeft de PvdA aangegeven voorstander te zijn van een basisregeling voor arbeidsongeschiktheid voor zzp'ers. Deze basisregeling is iets waar FNV Zelfstandigen zich al geruime tijd hard voor maakt. Daarnaast heeft Premier Jan Peter Balkenende aangegeven aanstaande donderdag in de ministerraad te willen spreken over de kansen van zzp'ers bij overheidsaanbestedingen, hierop is namelijk op dit moment nog veel aan te merken. FNV Zelfstandigen pleit al geruime tijd voor dit soort initiatieven en is erg enthousiast dat de overheid naar de positie van zzp´ers kijkt.

FNV Zelfstandigen vindt het goed dat er meer aandacht komt voor de positie van de zzp'er maar heeft liever een breder debat over het sociale stelsel. Hierdoor kan 'vernieuwend' ondernemerschap worden gestimuleerd, waardoor nieuwe groepen zzp' ers, innovatie en verspreiding van kennis kunnen realiseren. Hierover heeft FNV Zelfstandigen onlangs een brief gestuurd naar diverse Kamerleden.

Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen: "Er moet meer aandacht uitgaan naar vernieuwend ondernemerschap, dit kan alleen maar als de resultaten van het huidige sociale beleid goed in kaart worden gebracht. Hierdoor kunnen regelingen beter worden toegesneden op de situatie van de zzp´er met grote ambities ten aanzien van innovatie en groei."