Gemeente Berkelland


Persbericht
31 maart 2010

Kasteel Huize Ruurlo is beschikbaar voor verhuur

De gemeente Berkelland zoekt een gegadigde voor kasteel Huize Ruurlo. Daarbij gaat het om de mogelijkheid om het complex te huren als kantoorlocatie. Het complex bestaat uit een kasteel en een koetshuis. De gebouwen kunnen afzonderlijk worden gehuurd.

Nadat de gemeenteraad in meerderheid akkoord is gegaan met het scheppen van de mogelijkheid van verhuur kan de procedure van start gaan. De eerder gestelde voorwaarden zoals onder andere het beschikbaar blijven van de voormalige raadzaal als trouwlocatie blijven van toepassing. Het park blijft openbaar toegankelijk.

Komend weekeinde verschijnt een advertentie in diverse dag- en nieuwsbladen. Hierna kunnen gegadigden zich melden bij DTZ Zadelhoff in Enschede. Dit makelaarskantoor gaat de verhuur begeleiden.


---
Het kasteel wordt als volgt aangeboden:

Huurder gezocht voor Kasteel "Huize Ruurlo" en koetshuis

met bijgebouwen aan Vordenseweg 2 in Ruurlo

Door de gemeentelijke herindeling is de functie van gemeentehuis en gemeentewinkel in Kasteel "Huize Ruurlo" en het bijbehorende koetshuis komen te vervallen. Het kasteel wordt nu alleen nog gebruikt voor het voltrekken van huwelijken. De gemeente Berkelland (huidige eigenaar) heeft besloten om het kasteel en het koetshuis gedurende een periode van vijf jaar te verhuren als kantoorruimte.

Het kasteel en het koetshuis bevinden zich in een parkachtig aangelegde kasteeltuin die openbaar toegankelijk is. De vloeroppervlakte van het kasteel bedraagt ongeveer 1.600 m² en die van het koetshuis ongeveer 550 m². Beide gebouwen zijn volgens de Monumentenwet 1988 aangewezen als beschermd rijksmonument. Als kantoorruimte bieden de gebouwen u de mogelijkheid om uw cliënten te ontvangen in een unieke omgeving. Op het kasteelterrein zijn 51 parkeerplaatsen aanwezig. Verhuur van de kantoorruimte is mogelijk vanaf ca. 550 m². De tuinen moeten een openbaar karakter houden en de voormalige raadzaal in het kasteel moet in gebruik te blijven als trouwlocatie. Verder mag een huurder de cultuurhistorische waarde van de voor kantoorruimte te gebruiken gebouwen niet aantasten.

Geïnteresseerden voor het huren van het kasteel en/of het koetshuis kunnen voor nadere informatie contact opnemen met de heer D. Oord van makelaarskantoor DTZ Zadelhoff v.o.f., De Ruyterlaan 2, 7511 JH in Enschede. Het makelaarskantoor is bereikbaar via telefoonnummer 053-4 300 900, faxnummer 053-4 304 647 en mailadres enschede@dtz.nl.


---