Ingezonden persbericht


Annexum en Direct Wonen starten plaatsing eerste woningfonds

Vanaf vandaag is het mogelijk om in het eerste woningfonds van Direct Wonen Vastgoed en Annexum te beleggen. Woningfonds Apeldoorn bestaat uit drie Apeldoornse woontorens met 170 appartementen met een totale waarde van ruim 23 miljoen euro. Deelname is mogelijk met participaties van 25.000 euro. Het verwachte totaalrendement bedraagt gemiddeld 8,3% op jaarbasis.

Het balanstotaal van Woningfonds Apeldoorn bedraagt 23.050.000 euro met een eigen vermogen van 8.550.000 euro. Direct Wonen neemt deel met 20% in het fonds. De overige 274 participaties zijn beschikbaar voor particuliere beleggers.

Binnen afzienbare tijd meer fondsen beoogd
"Het fonds is zodanig gestructureerd dat een zo hoog mogelijke opbrengst uit de verhuur en de tussentijdse verkoop van appartementen voor de belegger gerealiseerd wordt. Dankzij de huurinkomsten biedt het fonds beleggers een stabiel basisrendement. En uit de tussentijdse verkoop kunnen beleggers naar verwachting een aantrekkelijk additioneel rendement tegemoet zien", aldus Huib Boissevain, algemeen directeur Annexum. "Dit komt omdat de marge op de getaxeerde verkoopwaarde van de lege woningen significant hoger is ten opzichte van de aankoopprijs van de woningen in verhuurde staat", vult Frederik Sinke, commercieel directeur van Direct Wonen Vastgoed aan.

Rendementsverwachting
Woningfonds Apeldoorn is het eerste fonds binnen het samenwerkingsverband van Annexum en Direct Wonen Vastgoed. Annexum richt zich binnen de samenwerking op de structurering en plaatsing van de woningfondsen en Direct Wonen Vastgoed concentreert zich op de verwerving, verhuur en verkoop van de woningen. De bedrijven ontfermen zich samen over het beheer van de objecten. Het geprognosticeerde totaalrendement van Woningfonds Apeldoorn bedraagt gemiddeld 8,3% op jaarbasis. Het rendement wordt twee keer per jaar uitgekeerd.

Over Woningfonds Apeldoorn
Woningfonds Apeldoorn CV bestaat uit drie woontorens in Apeldoorn met 170 appartementen verdeeld over 16 verdiepingen per toren, alsmede de bijbehorende bergingen. Beleggers ontvangen een basisrendement uit de huuropbrengsten en kunnen daarnaast een additioneel rendement ontvangen door de (tussentijdse) verkoop van vrijkomende appartementen. Woningfonds Apeldoorn CV wordt beheerd door Annexum Beheer - toonaangevend specialist in beleggingen voor de particuliere en institutionele markt - en Direct Wonen Vastgoed- marktleider in particuliere woningbemiddeling. Annexum heeft in de afgelopen jaren meerdere vastgoedbeleggingen geplaatst, waaronder Casino Vastgoed Amsterdam CV, Vastgoed MECC CV, Saffierveste CV en The Globe Den Haag CV. Het totaal belegd vermogen van Annexum bedraagt circa ¤ 1,1 miljard. Annexum Beheer BV is een beheerder in de zin van de Wet op het financieel toezicht en is geregistreerd bij de AFM. www.annexum.nl

Loop geen onnodig risico, lees de financiële bijsluiter. De prospectus is verkrijgbaar via (020) 572 01 01 of bovenstaande website. Het risico dat u uwinleg niet terugkrijgt zoals opgenomen in de financiële bijsluiter is groot. Dit risico kan hoger of lager worden afhankelijk van bijvoorbeeld uw beleggingskeuze. Bespreek uw risico met een adviseur.