Gemeente Gilze en Rijen

F-16 Demo team klaar met opwerken op de vliegbasis Gilze-Rijen

Afgelopen dagen heeft het F-16 Demo team op vliegbasis Gilze-Rijen geoefend. Na een viertal succesvolle vluchten heeft het team zijn doelstellingen voor deze fase van de training bereikt. De trainingen zouden t/m vrijdag as duren. Morgen, donderdag 1 april vertrekt de F-16 weer naar zijn thuisbasis Leeuwarden.

Het F-16 Demo team van de Koninklijke Luchtmacht wordt ingezet voor de werving van vliegers. De vliegers zijn nodig om de missies uit te kunnen voeren oa in Afghanistan. Ter voorbereiding op hun airshow moet de F-16 een aantal oefenvluchten maken. Om de hinder die dit met zich meeneemt zoveel mogelijk te beperken worden deze trainingen over de verschillende vliegbases in Nederland en in het buitenland verdeeld. Het team zou oorspronkelijk 2 weken op Gilze-Rijen oefenen. Om de hinder die de omgeving ervaart zoveel mogelijk terug te dringen is dat eerder al teruggebracht naar 1 week.

Het F-16 Solo Display Team van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt jaarlijks de demonstraties tijdens zo'n 25 nationale en internationale luchtvaartevenementen. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de demonstraties, voert het team voorafgaand aan het seizoen diverse trainingsvluchten uit. Om het geluid te spreiden, vinden oefenshows plaats boven verschillende luchtmachtbases.

De F-16 Solo Display maakt onderdeel uit van de publieke presentatie van Defensie en wordt ingezet bij onder andere wervingsactiviteiten voor vliegers bij de luchtmacht. Uiteraard geeft het F-16 Solo Display Team acte de présence tijdens de Luchtmachtdagen van de Koninklijke Luchtmacht, die dit jaar plaatsvinden op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni op vliegbasis Gilze Rijen.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen. Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met de Sectie Voorlichting & Communicatie vliegbasis Gilze-Rijen, bereikbaar onder telefoonnummer 0161- 296100. Klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.