Ingezonden persbericht


31 maart 2010

P E R S B E R I C H T

Woord en Daad - Red een Kind Alliantie gaat door voor tweede ronde MFS

GORINCHEM/ZWOLLE- De Woord en Daad - Red een Kind Alliantie heeft vandaag van het ministerie van Buitenlandse Zaken te horen gekregen dat zij door mag voor de tweede aanvraagronde van het Medefinancieringsstelsel (MFS). Dit betekent dat de beide christelijke ontwikkelingsorganisaties voor een gezamenlijk programma op het terrein van onderwijs, beroepstraining en bedrijfsontwikkeling subsidie zullen ontvangen in de periode 2011-2015. De Woord en Daad - Red een Kind-alliantie is één van de 20 aanvragen die verder uitgewerkt mogen worden. In totaal werden 43 aanvragen ingediend.

De hoogte zal afhangen van de kwaliteit van het vervolgvoorstel dat uiterlijk 1 juli ingediend zal worden. "We zijn blij en dankbaar dat het Ministerie ons de kans geeft om het voorstel verder uit te werken", reageren Dicky Nieuwenhuis, directeur Woord en Daad en Leo Visser, directeur Red een Kind. "Een subsidie van het Ministerie biedt ons extra kansen om onze programma's verder te versterken en meer armen te bereiken".

Woord en Daad en Red een Kind dienden in december 2009 een subsidie-aanvraag in bij het ministerie van Buitenlandse Zaken voor 11,5 miljoen euro op jaarbasis. Dit betreft 30% van de kosten van het totale programmavoorstel. Het overige deel zal gefinancierd worden vanuit bijdragen van particulieren, bedrijven en vermogensfondsen.

Woord en Daad en Red een Kind werken sinds 2007 samen op het terrein van beroepsonderwijs en -training in Azië en Afrika. Eind 2009 kwamen daar de programma's onderwijs en bedrijfsontwikkeling bij. In een samenwerkingsovereenkomst hebben de beide organisaties toen vastgelegd dat zij de komende jaren als alliantie zullen samenwerken binnen de genoemde programma's, ongeacht de uitslag van de subsidie-aanvraag.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht