Ingezonden persbericht


Diemen, 31 maart 2010

Generali introduceert Generali Online (GO!) voor haar pensioen- en levensverzekeringen

Na een succesvolle pilot introduceert Generali vandaag een nieuw administratiesysteem voor haar pensioen- en levensverzekeringen. Met Generali Online (GO!) kan het met Generali samenwerkend intermediair voortaan sneller en gemakkelijker online premies berekenen, offreren, aanvragen, statussen inzien en op termijn ook mutaties doorvoeren. "GO! voorziet in een geheel papierloze procesgang. Aanvragen en gezondheidsverklaringen op papier behoren hiermee tot het verleden. En dat bespaart het met ons samenwerkend intermediair tijd én geld. En daar profiteren natuurlijk ook zijn relaties van", aldus Jaap Oudijk, Directeur Marketing & Sales bij Generali. Het eerste product dat de pensioen- en inkomensverzekeraar in GO! introduceert, is de vernieuwde Generali (Ondernemers) Overlijdensrisicoverzekering. In de loop van 2010 voert de verzekeraar gefaseerd haar overige producten in het nieuwe systeem in.

Snel en gemakkelijk
Jaap Oudijk: "GO! stelt het met ons samenwerkend intermediair in staat om snel en gemakkelijk te werken. Zo beschikt hij nu altijd over de actuele premies en kan hij 24/7 online premies berekenen, offreren, aanvragen en statussen inzien. Dus geen papieren rompslomp meer. Het intermediair zit in GO! bovendien zelf aan het stuur. Gegevens die hij invoert, komen namelijk direct op de polis te staan. Ook de kandidaat-verzekerde profiteert van de voordelen van GO! Zo krijgt hij, na technisch akkoord op de aanvraag, per omgaande een e-mail met een link naar de gezondheidsverklaring die hij in een beveiligde internetomgeving kan invullen. Bij een schone verklaring betekent dit dat de polis direct wordt opgemaakt en dat hij deze snel in huis heeft. Met GO! zijn wij klaar voor de toekomst. Het systeem koppelt zowel onze back- als frontoffice aan elkaar. Hierdoor profiteren alle betrokkenen van een sterk verbeterde administratieve performance. Met als resultaat dat wij én het met ons samenwerkend intermediair tijd besparen, minder kosten maken en onze (kandidaat-) verzekerden nog sneller van dienst kunnen zijn."

Nieuw: aangescherpte ORV-tarieven, flexibele provisie en aanvullende dekkingen Met de introductie van GO! introduceert Generali vandaag ook haar vernieuwde Generali Overlijdensrisicoverzekeringen (ORV's) in GO! Met gemiddeld scherpere tarieven, een flexibele provisie en nieuwe aanvullende dekkingen. Zo staat de Generali Ondernemers Overlijdensrisicoverzekering nu in de top 3 van scherpste tarieven. Ook heeft de verzekeraar het tarief voor de Generali Overlijdensrisicoverzekering verlaagd. Generali introduceert bovendien een vernieuwd, flexibel provisiesysteem voor haar ORV's. Vanaf vandaag kan het intermediair zelf zijn provisie per klant bepalen. Dat mag provisieloos of een maximale provisie zijn en alles er tussenin. Ook zijn er nieuwe aanvullende dekkingen: de ongevallen- en de kinderdekking.

Ready, Set, GO!
Generali heeft de introductie van GO! op een ludieke wijze via 'Ready, Set, GO!' e-mailings onder de aandacht gebracht van het met Generali samenwerkend intermediair. Om aan te tonen hoe gemakkelijk het is om met GO! aan de slag te gaan, heeft de verzekeraar ook een instructiefilmpje ontwikkeld. Hierin begeleidt Melanie Verrijzer, Teamcoördinator van de afdeling Pensioen Service Intermediair bij Generali, het intermediair stap voor stap door het proces. Om de 'geboorte' van GO! onder haar medewerkers te vieren, heeft de verzekeraar uitgepakt met een meters grote ooievaar bij de hoofdingang van het Generali pand en beschuit met muisjes uitgedeeld.

De introductie van GO! is mede mogelijk gemaakt door de leveranciers Colimbra en LeanApps.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.




Ingezonden persbericht