Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 31 maart 2010

Kenmerk 075

Gemeente Amsterdam lanceert Chinese website

De gemeente Amsterdam heeft vanaf vandaag een website in de Chinese taal. De Chineestalige site informeert Chinese bedrijven in China over de voordelen van het vestigingsklimaat in de Amsterdamse regio, en houdt potentiële investeerders op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Ook kunnen Chinese bedrijven via de website in het Chinees communiceren met amsterdam inbusiness, dat onderdeel is van de Dienst Economische Zaken

Een groeiend aantal Chinese bedrijven oriënteert zich op een vestiging in Europa. Het is duidelijk dat China en India de nieuwe economische machten van de 21e eeuw worden. De bedrijven uit deze landen zijn heel belangrijk voor onze economie en werkgelegenheid. Daarom zet het college sinds 2006 in op acquisitie uit deze landen. Wethouder Ossel (Economische Zaken): "De Chinese bedrijven zorgen voor een groot aandeel in de werkgelegenheid in de Metropoolregio. Naast acquisitie willen we ze ook van service voorzien waardoor we beter van dienst zullen zijn. Op dit moment zijn er ongeveer 60 Chinese bedrijven in de Amsterdamse regio gevestigd. Ik ben erg blij dat we aan hun vraag kunnen voldoen en ik hoop dat dit meer werkgelegenheid zal creëren."

Het beleid van de gemeente werpt zijn vruchten af. In 2009 groeide het aandeel van de Chinese bedrijven in het aantal nieuwe buitenlandse bedrijven naar zo'n 10 procent. Hert betreft veelal Europese hoofdkantoren, bedrijven in marketing & sales en logistiek& transport.
De Chineestalige website is onderdeel van Engelstalige website van de regio Amsterdam www.iamsterdam.com
Om de Chineestalige website te bezoeken kunt u gaan naar: http://www.iamsterdam.com/zh/business/amsterdam_inbusiness