CURRENT Group, een toonaangevend leverancier van efficiënte netwerkdistributie, netwerkbetrouwbaarheid en consument-tot-netwerkoplossingen, zal met prijzen bekroonde technologieën tonen bij “Transmission & Distribution Europe”

CURRENT – Lid van vier van Europa’s grootste Smart Grid-initiatieven, waaronder de Prime Alliance, INTEGRIS, ADDRESS en OPENMeter – zal zijn complete portefeuille met Smart Grid-distributieproducten, die specifiek zijn ontworpen voor grootschalig gebruik in de Europese, Australische en Aziatische markten presenteren

De Europese productreeks van CURRENT die gereed is voor introductie op de markt, is kosteneffectief en eenvoudig te installeren door zijn modulaire en schaalbare ontwerp dat communicatie, detectie/analyse, meting, en infrastructuur- en gegevensbeheer omvat

ZÜRICH--(BUSINESS WIRE)-- 20100331 --

CURRENT Group, alom erkend vanwege het ontwikkelen van geheel vernieuwende aanpakken en overslagtechnologieën op het gebied van groene technologie, zal zijn met prijzen bekroonde technologieën die speciaal zijn ontworpen voor de Europese markt deze week in Amsterdam tentoonstellen bij “Transmission and Distribution Europe” (stand 309), een van de regio’s grootste jaarlijkse evenementen op het gebied van transmissie en distributie in de energie-industrie.

“CURRENT is blij dat we onze geheel vernieuwende efficiënte netwerkdistributie, netwerkbetrouwbaarheid en consument-tot-netwerkoplossingen die zijn ontworpen voor de Europese, Australische en Aziatische markten kunnen tentoonstellen bij “Transmission and Distribution Europe”. Onze oplossingen – die vanaf vandaag snel en goedkoop kunnen worden ingezet – verminderen de belasting en koolstofemissie en bieden nutsbedrijven een platform dat klaar is voor de toekomst terwijl ze hun energie-infrastructuur moderniseren”, aldus Tom Casey, CEO van CURRENT. “Onze geavanceerde Smart Grid-applicaties voor automatisering van de distributie helpt nutsbedrijven de betrouwbaarheid en efficiëntie van het distributiesysteem te verbeteren, de integratie van zonne- en windenergie en bronnen van gedistribueerde energie te versnellen, en het aantal technische verliezen en de totale belasting van hun distributiesysteem op geschikte, veilige en kosteneffectieve wijze te verlagen.”

CURRENT zal bij het Europese evenement zijn Smart Transformer-productportefeuille tentoonstellen, deze bestaat uit hardware- en softwareproducten voor automatisering van de distributie die zich richten op de vier belangrijkste ingrediënten van uitgebreide Smart Grid-toepassingen; communicatie, detectie en analyse, metingen, en infrastructuur- en gegevensbeheer.

“Het Smart Transformer Station van CURRENT is gericht op het oplossen van werkelijke Smart Grid-problemen bij de distributie van openbare voorzieningen door de kosten van backhaul-communicatie naar transformatorstations te verlagen, door ongekende connectiviteit en zichtbaarheid van bedrijfsmiddelen te bieden voor apparaten in het station, door volledig beheer en zichtbaarheid van bedrijfsparameters en de toestand van transformators op afstand te bieden door middel van geavanceerde detectie- en analysetechnologieën op basis van IP, en door volledig open en interoperabele registratie van meetgegevens te bieden voor het geavanceerde gebruik van meters door nutsbedrijven”, aldus Tom Willie, senior vicepresident van Product Development and Technology bij CURRENT en vicevoorzitter van de PRIME Alliance. “We kijken er naar uit om de waarde van deze innovatieve technologieën, die deel uit maken van vier van de grootste Smart Grid-inspanningen in Europa, deze week te demonstreren bij ‘Transmission and Distribution Europe’ in Amsterdam.”

CURRENT zal bij stand nr. 309 het volgende tentoonstellen:

  • Introductie van de eerste op normen gebaseerde metergegevensconcentrator met geïntegreerde detectie en van laagspanning en supervisie in de industrie
    • CURRENT biedt een kosteneffectieve aanpak voor het combineren van detectie van laagspanning en supervisiecapaciteiten voor transformators met een open standaard metergegevensconcentrator om het bewaken van transformators, voorspellend onderhoud en bewaking van stroomstoringen en de stroomkwaliteit mogelijk te maken.
    • Laagspanningsdetectie en transformatorsupervisie wordt mogelijk gemaakt door één enkel apparaat, dat de functionaliteit van de gegevensconcentrator en PRIME PLC-communicaties combineert met geavanceerde detectie van laagspanning.
    • De oplossing is een kant-en-klare aanpak voor metingen, laagspanningsdetectie en communicatie in één enkel toepasbaar product.
    • Deze hardware wordt ondersteund door het met prijzen bekroonde OpenGrid-softwareplatform van CURRENT, dat apparaatbeheer en gegevensbeheer mogelijk maakt, maar ook toegang biedt tot realtime gebeurtenissen op het netwerk en rapporten afkomstig van de oplossingen voor laagspanningsdetectie.
  • Smart Transformer Station-portefeuille met toegevoegde functionaliteit ter inclusie van geïntegreerde draadloze backhaul-ondersteuning en gelijkstroomtoevoer met condensatorvertraging
    • De extra functionaliteit vereenvoudigt het gebruik van nutsvoorzieningen en de installatie van Smart Grid-oplossingen aanzienlijk.
    • De nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat de technologie de communicatie- en alarmcapaciteiten gedurende een bepaalde tijd kan handhaven nadat de stroomtoevoer naar de transformatorstations is weggevallen.

Kijk voor meer informatie over het evenement op: www.td-europe.eu.

Over CURRENT Group

CURRENT Group, LLC levert innovatieve en voor de industrie toonaangevende intelligente oplossingen die het distributiesysteem optimaliseren en nutsbedrijven nieuwe manieren bieden om de gezondheid van het netwerk te bewaken en beheren. Door middel van de gedistribueerde detectie-, bewakings- en analytische technologieën van CURRENT zijn nutsbedrijven beter in staat systeemstoringen en fouten te begrijpen, te voorspellen en hierop te reageren, te identificeren waar de inefficiënties zich bevinden en maken ze de slimst mogelijke manier van opwekken en distribueren van stroom mogelijk.

De ultramoderne technologieën van CURRENT worden ingezet door nutsbedrijven over de hele wereld en worden gebruikt in de grootste en meest geavanceerde demonstratieprojecten ter wereld. CURRENT is samen met onder andere Iberdrola, ‘s werelds op drie na grootste elektriciteitsbedrijf, betrokken bij projecten die worden gefinancierd door de Europese Unie ter uitbreiding van het gebruik van Smart Grid-technologie in de Europese Unie. CURRENT werd dit jaar voor het tweede jaar op rij geselecteerd als een van GoingGreen East’s top 50 particuliere bedrijven die gebruik maken van groene technologie (ofwel GreenTech). In 2009 werd CURRENT Group uitgeroepen tot een van de 10 belangrijkste Smart Grid-innovatoren van de wereld bij GreenBeat 2009. Het bedrijf werd tevens door het World Economic Forum geëerd als een technologiepionier in 2009, door Venture Beat geselecteerd als een van de 10 meest innovatie Smart Grid-bedrijven ter wereld en door Dow Jones geselecteerd als een van de 10 meest innovatieve bedrijven die gebruik maken van schone technologieën in Europa.

CURRENT is een particulier bedrijf dat in 2000 is opgericht en financieel wordt gesteund door toonaangevende investeerders, waaronder Liberty Associated Partners, EnerTech Capital, Google, Inc., en Goldman Sachs & Co.

CURRENT is net buiten Washington, DC (VS), gevestigd en beschikt over kantoren in de Verenigde Staten, Zwitserland en Singapore. Daarnaast is het bedrijf vertegenwoordigd in Australië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Kijk voor meer informatie op: http://www.currentgroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CURRENT Group, LLC, USA
Vicepresident Global Marketing
Lori Reslock, +1-301-944-2824

Mobiel: +1-518-637-2179