Telecinco selecteert Level 3 voor live en on-demand mediastreaming

Telecinco breidt online aanbod uit voor kijkers die gebruik maken van Level 3 CDN-diensten

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100331 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het door de Spaanse televisieomroep Telecinco is geselecteerd om content delivery network (CDN)-diensten aan te bieden ter ondersteuning van high definition (HD) live en on-demand online streaming van de content van de omroep.

In overeenstemming met de voorwaarden van de overeenkomst zal Level 3 web caching en content leveren voor live en on-demand streaming van de online programmering van Telecinco, waaronder “Big Brother” (“Gran Hermano”), “Pop Idol” (“Operación Triunfo”) en “Dancing with the Stars” (“¡MQB!”). Als partner van de Level 3 Alliance, zullen Microsoft Corp. en Level 3 samenwerken om de content van Telecinco te leveren in HD door gebruik te maken van Level 3’s suite CDN-diensten in combinatie met Microsoft Silverlight en Microsoft Internet Information Services (IIS) Smooth Streaming.

“Nu de vraag naar online content groeit, is de prestatie van het netwerk van essentieel belang voor de kijkervaring, en de schaalbaarheid van het netwerk van Level 3 helpt ons online uitzendingen voor Telecinco-kijkers te garanderen, zelfs op tijdstippen met hoge bezoekersaantallen”, aldus Jorge Martín Ibarra, Directeur IT bij Telecinco. “Gecombineerd met het aanpassingsvermogen van IIS Smooth Streaming, zijn we in staat meer van onze traditionele uitzendingeninhoud in HD aan te bieden aan online kijkers over de hele wereld.”

Bij zowel live als on-demand streaming, is het platform van Level 3 ontworpen om hoogwaardige online levering op verschillende HD-mediaformats te ondersteunen. De caching-diensten van Level 3 bieden de kijkers betrouwbare en snelladende toegang tot Telecinco’s bibliotheek met digitale inhoud, ongeacht de bestandgrootte of het type media.

“Level 3 onderhoudt een van de meest aangesloten IP-transitnetwerken in de wereld die, wanneer deze wordt gebruikt met ons assortiment CDN-diensten, ons in staat stelt betere eind-tot-eind controle van inhoud, snellere levering en minder verstoringen in online uitzendingen te leveren”, aldus James Heard, president European Markets voor Level 3. “Bovendien hebben we de integratie van Silverlight en IIS Smooth Streaming in ons CDN geleid, waardoor omroepen zoals Telecinco worden voorzien van een eenvoudige, geïntegreerde oplossing om te voldoen aan hun behoeften op het gebied van contentlevering.”

Klik hier voor meer informatie over de CDN-capaciteiten van Level 3 of kijk op www.level3delivers.com.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een vooraanstaand internationaal aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, contentbedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metro- en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, contentlevering en voice-diensten. Kijk voor meer informatie op: www.Level3.com.

Forward-looking statement

Een aantal van de uitspraken gedaan in dit persbericht is vooruitblikkend van aard. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van de bedrijfsleiding. Ze zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de feitelijke gebeurtenissen aanzienlijk verschillen van wat gesteld of geïmpliceerd wordt door de verklaringen. De belangrijkste factoren die kunnen verhinderen dat Level 3 de gestelde doelen bereikt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie; ontwrichting van de financiële markten die invloed kunnen hebben op de kansen van Level 3 om meer financiering te verkrijgen, evenals de mogelijkheid voor het bedrijf om: het volume van het verkeer op het netwerk te verhogen en behouden; aangekochte bedrijven met succes te integreren; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; het falen of het uitvallen van systemen en netwerken te beheersen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van klanten en zorgen voor aanvaardbare winstmarges; aanpassen aan snelle technologische veranderingen die leiden tot verdere concurrentie; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en aan alle voorwaarden van schuldenverplichtingen te voldoen. Verdere informatie over deze en andere belangrijke factoren is te vinden in de documenten ingediend door Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten geëvalueerd worden in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is op geen enkele wijze verplicht en verwerpt uitdrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000