ProRail

Persbericht

25-02-2010

Werkzaamheden bij spoorviaduct Enschedesestraat

Tijdens het paasweekend, van 3 tot en met 6 april, werkt ProRail op diverse locaties in Hengelo aan het spoor. ProRail en de gemeente Hengelo werken onder andere bij het spoorviaduct over de Enschedesestraat. ProRail vervangt het viaduct en de gemeente past de inrichting van de weg aan. Dinsdagavond 2 maart organiseren beide partijen een bewonersavond voor omwonenden over deze werkzaamheden.

Het spoorviaduct over de Enschedesestraat is aan vervanging toe. ProRail heeft een ontwerp laten maken voor een nieuw viaduct dat grotendeels uit prefabelementen bestaat. De aannemer verwijdert tijdens het paasweekend, van zaterdag 3 april tot maandag 5 april, het oude viaduct en plaatst daarna een nieuwe constructie. Het werk begint op donderdag 1 april vanaf 21:00 uur met het plaatsen van een afzetting. Nadat het spoorviaduct is vervangen richt de gemeente Hengelo de Enschedesestraat opnieuw in. Voetgangers en fietsers krijgen met de nieuwe situatie meer ruimte. Dat is mogelijk omdat het nieuwe viaduct geen tussenpijler meer heeft. De doorrijhoogte blijft ongeveer gelijk.

Bewonersavond

Voor omwonenden houden ProRail en de gemeente Hengelo gezamenlijk een bewonersavond op dinsdagavond 2 maart in de burgerzaal van het stadhuis. De bijeenkomst is van 17.00 uur tot 20.00 uur. De avond heeft het karakter van een inloopavond. Om 17.30 uur en 19.00 uur wordt ook een kleine presentatie gegeven. Tijdens deze bijeenkomst vertellen beide partijen meer over de werkzaamheden en de overlast die de omgeving daarvan gaat ondervinden.

Overige werkzaamheden

Naast de werkzaamheden bij het spoorviaduct aan de Enschedesestraat wordt ook op diverse andere locaties in Hengelo aan het spoor gewerkt. Hierdoor is er tijdens het paasweekend van zaterdag 3 tot en met maandag 5 april geen treinverkeer mogelijk in Twente. Door het combineren van de diverse spoorwerkzaamheden probeert ProRail de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving te beperken. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak âs nachts en in rustige periodes zoals de vakantie, aangezien er dan minder treinreizigers zijn. Zo blijft de overlast door uitval van treinen zo beperkt mogelijk.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.werkzaamhedenbijspoorviaducten schedesestraat&category=Regionaal]