Ingezonden persbericht


PAASCONCERTEN 3 EN 4 APRIL IN DE JACOBIBERG

Arnhems oudste gratis festival, 2 dagen lang meer dan 16 lokale acts.

Dit jaar schreven bijna honderd bands zich in voor de Paasconcerten op zaterdag 3 en zondag 4 april (eerste Paasdag). Uit de 97 inschrijvingen zijn uiteindelijk 12 bands geselecteerd voor het grote podium. Zowel beginnende als gevorderde bands staan voor en na elkaar op het podium. De muziekstijlen lopen uiteen van americanapop tot gitaarrock tot reggae en metal.

Programma: (in willekeurige volgorde)

Zaterdag 3 april:

Grote zaal:

Phoenix Park (indierock)

The Jacobites (pop)

Seanpenn (emo/electro guitars)

Kids Will Be Skeletons (emoclectic)

King Locust (stonergrunge)

Inamix (reggae)

Naast het grote podium waar de bands staan te rocken wordt er in de Rietveldzaal (één van de 4 oefenruimtes van Popcentrum Jacobiberg) een podium gecreëerd waarop zaterdag een voorproefje te zien is van het Gelders Singer-songwriters Festival (GSSF).

Rietveldzaal:

Boy Gol

Loes swinkels

Dear Jane

Nienke Deiters

Zondag 4 april:

Grote zaal:

Geiser (drone stoner)

En Vélo (warme pop)

Ashes of Many (metalcore)

Dead-Stiff (77 punk-rock)

Landmark 105 (americna songwriter rock)

Yordan Orchestra (70's acid rock)

Rietveldzaal:

VPRO's 3voor12 Cafe met:

Interviews, unplugged optredens, dj's en podcasts

Op zondag wordt de Rietveldzaal omgetoverd tot café 3voor12. De crew van VPRO'S 3voor12 Arnhem/Nijmegen verzorgt een doorlopend programma van interviews, unplugged sessies en dj sets met 3voor12 recensenten achter de knoppen. Wandel binnen en laat je verrassen. Alle interviews en live sessies worden opgenomen en later via de 3voor12 site gestreamd.

Ook van alle bands die op het hoofdpodium spelen worden live opnames gemaakt. De laatste act zal op 12 april rond middernacht het podium op klimmen. De volgende dag is op de site van VPRO's 3voor12 Arnhem/Nijmegen om exact 12.00 uur 's middags al een 'verzamel-CD' te downloaden met daarop in totaal 12 livetracks van de 12 bands die op het grote podium hebben gestaan.

Beide dagen gaat de zaal om 20.00 uur open en de eerste band begint om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Popcentrum Jacobiberg is aan de Thomas á Kempislaan 15.

Kijk voor meer informatie op de site www.jacobiberg.nl/paasconcerten en surf op vrijdag 13 april naar: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/arnhem-nijmegen voor de live-opnames van de Paasconcerten en de eerste recensies van het weekend.

Acts in willekeurige volgorde. Op de dag zelf wordt het tijdschema pas bekend gemaakt.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht