Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 24 maart 2010

Tuktuk van P+R terrein AZ Stadion naar binnenstad Alkmaar 3 april 2010

Zaterdag 3 april is er weer een actie op het nieuwe P+R terrein op het parkeerterrein AZ Stadion (P7). Vanaf dit nieuwe P+R terrein staat tussen 11:00 en 15:00 uur een tuktuk klaar om u op een ludieke manier naar het centrum van Alkmaar te rijden. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor de gratis buspendel die elke zaterdag naar het centrum van Alkmaar rijdt. Het terrein is een goed alternatief voor het parkeerterrein Schelphoek, dat sinds 1 januari jl. gesloten is in verband met de nieuwbouw aan de Schelphoek.

Naast de mogelijkheid voor een ritje met de tuktuk (als de weersomstandigheden dit toelaten) ontvangt u deze zaterdag vanaf 11:00 uur een kaart voor een gratis wasbeurt bij een autowasserette (zolang de voorraad strekt).

Bereikbaarheid
Alkmaar heeft drie P+R terreinen aan de zuid- west- en oostzijde van de stad: respectievelijk P+R terrein AZ Stadion (P7), P+R terrein Bergermeer en P+R terrein Oudorp. Parkeren is daar tot 1 oktober gratis en op zaterdag is ook het busvervoer naar de binnenstad gratis. Vanaf het AZ terrein brengt een pendelbus u op zaterdag tussen 10:00 en 18:00 uur (bij thuiswedstrijden AZ tot 16.00 uur) naar de Laat, vanaf de andere terreinen vertrekt iedere tien minuten een lijnbus naar de Kanaalkade. De P+R terreinen vergroten de bereikbaarheid van Alkmaar. Zeker op de piektijden, zaterdagmiddag en donderdagavond, wanneer veel mensen gebruik maken van de parkeergarages, zijn de P+R terreinen een prima alternatief.

Nieuwe bebording
Vanaf de N242 en de N9 worden de P+R terreinen aangegeven. Op het P+R terrein AZ Stadion (P7) staat naast de haltepaal een bord met daarop de afstanden vanaf het P+R terrein naar diverse Europese steden waar AZ gespeeld heeft.