ProRail

Persbericht

30-03-2010

Spoorwerkzaamheden tijdens de paasdagen

Spoorviaduct Enschedesestraat vervangen, kijkplateau voor omwonenden

Gedurende het paasweekend, van 3 tot 6 april, werkt ProRail op diverse locaties in Hengelo aan het spoor. Onder andere het spoorviaduct aan de Enschedesestraat wordt vervangen. ProRail biedt omwonende een unieke kans om deze werkzaamheden te volgen op een kijkplateau van meer dan 4 meter hoog. Daarnaast komen paashazen het publiek verrassen. Door de werkzaamheden is er tijdens het paasweekend geen treinverkeer mogelijk in Twente. NS zet bussen in. Door het combineren van de diverse spoorwerkzaamheden probeert ProRail de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving te beperken.

Vervangen spoorviaduct Enschedesestraat

Het spoorviaduct over de Enschedesestraat is aan het einde van zijn levensduur en daarom laat ProRail deze vervangen. ProRail heeft een ontwerp laten maken voor een nieuw viaduct dat grotendeels uit prefabelementen bestaat. De aannemer verwijdert tijdens het weekend het oude viaduct en plaatst daarna een nieuwe constructie. Zowel het oude viaduct als het nieuwe viaduct worden met een grote kraan in- en uitgetakeld. Dit is voor omwonenden een spectaculair gezicht. Op de parkeerplaats van het belastingkantoor komt daarom een kijkplateau van meer dan 4 meter hoog. Zaterdag 3 maart om 10:00 uur en 22:00 uur zijn de werkzaamheden op hun hoogtepunt.

Overige onderhoudswerkzaamheden

Naast de werkzaamheden aan de Enschedesestraat, pakt ProRail ook het spoorviaduct over de Tuindorpstraat aan. Hier worden de spoorstaven op een andere manier bevestigd om geluidsoverlast voor de omgeving te beperken. Tevens vinden er verschillende werkzaamheden plaats op het station van Hengelo. Onder andere past de aannemer de perronhoogtes aan. Daarnaast wordt de spoorwegovergang ter hoogte van de Lemerijweg in Hengelo afgesloten. Verkeer kan vanaf medio mei gebruik maken van de verderop gelegen tunnel aan de Verlengde Amerikalaan.

Overlast beperken

Door het combineren van de diverse spoorwerkzaamheden probeert ProRail de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving te beperken. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak âs nachts en in rustige periodes zoals de vakantie, aangezien er dan minder treinreizigers zijn. Zo blijft de overlast door uitval van treinen zo beperkt mogelijk. Bovendien is het veiliger voor de spoorwerkers.

Gevolgen voor het treinverkeer

Gedurende bovengenoemde periode rijden er geen treinen in Twente. NS rijdt bussen in plaats van treinen op de trajecten rondom station Deventer. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl raadplegen of bellen met 0900-1475 (⬠0,35 per minuut). Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.

[s?pers.persberichten.actueel.landelijk.spoorwerkzaamhedentijdensdepaa sdagen&category=Landelijk]