Ingezonden persbericht


Online platform '3eHELFT.org' verlengt effect van het WK voetbal met 4 jaar

-Supporters van Zuid-Afrika. Ook na het WK-

Het WK voetbal zal Zuid-Afrika gedurende een maand vol in de schijnwerpers zetten. Het online platform 3ehelft.org wil deze aandacht voor het land na het WK voortzetten, met name voor de miljoenen arme Zuid-Afrikanen. Op het platform bundelen succesvolle sportprojecten in Zuid-Afrika hun krachten. In een landelijke campagne worden Nederlanders opgeroepen 'supporter van de 3e HELFT' te worden. Supporter van het eerste uur is de Oranje Trophy, een autokaravaan die aanstaande zaterdag vertrekt voor een tocht naar Kaapstad. Erica Terpstra zwaait hen bij het Olympisch Stadion in Amsterdam uit en lanceert de 3e HELFT campagne 'Word supporter van de 3e HELFT'.

Wie supporter wordt van de 3e HELFT, staat niet alleen. Op de 3eHELFT.org vinden supporters aanstaande zaterdag een supportershome in Zuid-Afrikaanse en Oranje sferen. Hier vindt een supporter dan onder meer informatie over de 3e Helft projecten, kan hij of zij doneren, het Wilhelmus oefenen, een vuvuzuela ringtone en het complete speelschema in pdf of direct in je digitale agenda downloaden. "Het idee achter de 3e HELFT is om zoveel mogelijk Nederlanders bewust te maken van 'de andere kant van Zuid-Afrika' en de manier waarop eenieder kan bijdragen, zegt Helga van Kampen van NCDO. "We moeten er samen voor zorgen dat het land langer kan profiteren van de aandacht die het dit jaar krijgt, minimaal vier jaar langer." De Internationale voetbalorganisatie FIFA riep eerder de wereld al op een zogeheten 'legacy' achter te laten na het WK.

Oranje Trophy: supporters van de 3e HELFT
De Oranje Trophy bestaat uit een karavaan van 22 oranje voertuigen die in 10 weken de 20 duizend kilometer afleggen tussen Amsterdam en Kaapstad. Het doel van de 44 avonturiers -allemaal supporter van de 3e HELFT- is om onderweg de 'oranje boodschap' uit te dragen en samen als team te finishen op het WK. Op hun tocht op het Afrikaanse continent bezoeken zij onderweg diverse sport- en ontwikkelingsprojecten die worden ondersteund door de 3e HELFT. Met hun reis zamelen de deelnemers bovendien geld in voor deze projecten.

3e HELFT zwaait Oranje Trophy uit
Zaterdag 3 april vertrekt de Oranje Trophy vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam. Familie, vrienden, sponsoren, supporters en pers zijn van harte uitgenodigd om bij het vertrek aanwezig te zijn. Erica Terpstra zal op haar onnavolgbare wijze de Oranje Trophy een behouden reis wensen. Richard en Rob Witschge zullen namens het Holland Belgium Bid de aftrap geven voor de 10 weken durende reis.



Ingezonden persbericht