Radical Cup brengt 25 auto's aan de start tijdens Paasraces

Apeldoorn, 16 februari 2010. Autosportliefhebbers kijken reikhalzend uit naar de Radical Cup, de nieuwe nationale raceklasse met de spectaculaire Radical SR3-RS sportscar. Jarno Born van Radical Sportscars Nederland verwacht een startveld van 25 auto's tijdens de Paasraces, het debuutweekeinde van de Radical Cup. De Paasraces worden op 3 en 5 april verreden op Circuit Park Zandvoort. De Radical Cup komt, als onderdeel van het Dutch Power Pack, tijdens zeven nationale topevenementen in actie.

Het Nederlandse startveld van de Radical Cup omvat coureurs zoals Klaas Zwart (voormalig kampioen EuroBOSS series), Sven Andries (regerend kampioen Westfield Cup) en Niek Jansen (onder meer meervoudig racewinnaar BRL Light). Tevens nemen enkele buitenlandse coureurs deel aan het volledige Nederlandse kampioenschap. Onder hen Derek White, een Brit met ervaring in de Britse Radical Cup. Jarno Born is nog in gesprek met geïnteresseerden die het startveld willen versterken. Het vaste deelnemersveld van de Radical Cup wordt aangevuld met gastrijders uit de Radical Cups in landen zoals Duitsland, België en Groot-Brittannië. Wereldwijd wordt er in meer dan tien landen een Radical Cup georganiseerd.

De Radical Cup wordt verreden met de Radical SR3-RS, een open sportscar met een gewicht van slechts 580 kilogram. Gecombineerd met een 210 pk sterke krachtbron en hoogwaardige racetechniek, inclusief een Intrax onderstel en Dunlop racebanden, staat dat garant voor supersnelle rondetijden. "Tijdens tests op Circuit Park Zandvoort hebben onze testcoureurs al rondetijden van 1:43 gerealiseerd. Ik verwacht dat we dit seizoen richting de 1:40 gaan", aldus Born. Ter vergelijking: dat is meer dan tien seconden sneller dan het Dutch GT4.
Een raceklare Radical SR3-RS kost E 49.000,- excl. BTW. Voor eigenaren van een bestaande Radical biedt Radical Sportscars Nederland een kit aan, waarmee deze auto's omgebouwd kunnen worden tot een volwaardige Cup-auto. De running costs voor een seizoen bedragen circa E 28.000,-.
Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een testdag van Radical Sportscars Nederland. De eerstkomende tests vinden plaats op 21 en 26 februari op Circuit Park Zandvoort.

De Radical Cup rijdt zes evenementen op Circuit Park Zandvoort en één op TT Circuit Assen. Tijdens een raceweekeinde rijdt de klasse twee races van elk 45 minuten, inclusief pitstop.

Deelnemers aan de Radical Cup kunnen op 24 en 25 juli hun krachten meten met Radical-collega's uit een groot aantal andere landen. Op Circuit Park Zandvoort vindt dan een ronde van de Radical European Masters plaats. De Radical European Masters telt zes raceweekeinden, waarvan vijf in Europa en een finale in Abu Dhabi. De raceserie rijdt drie keer in het voorprogramma van de Le Mans Series.

Meer informatie over de Radical Cup vindt u op www.radicalsportscarsnederland.nl

Kalender Radical Cup 2010:
3-5 april Paasraces Circuit Park Zandvoort
22-24 mei Profile Tyrecenter Pinksterraces Circuit Park Zandvoort
5-6 juni Masters of Formula 3 Circuit Park Zandvoort
3-4 juli Formido Midzomerraces TT Circuit Assen
14-15 augustus Dutch Power Pack Festival Circuit Park Zandvoort
18-19 september Wijzonol Trophy Circuit Park Zandvoort
9-10 oktober Formido Finaleraces Circuit Park Zandvoort