Ingezonden persbericht

Verhalenzolder
Paasweekend: zaterdag 3 april en zondag 4 april 2010
met een koffertje op reis

De Verhalenzolder van het Bijbels Museum is tijdens het paasweekend op zaterdag 2 en zondag 3 april open voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ga met een koffertje op reis, van Egypte door de woestijn naar Jeruzalem en luister naar oude verhalen uit de tenach, bijbel en koran. Daarna speuren door de museumzalen...

op reis met Abraham/Ibrahim
In dit speciale programma voor kinderen maken kinderen kennis met verhalen en voorwerpen uit de tradities van jodendom, christendom en islam. De gemeenschappelijke stamvader Abraham, in de koran Ibrahim genoemd, speelt daarbij een centrale rol.

de verhalenzolder
Op de Verhalenzolder maken kinderen een reis langs verhalen uit de tenach, de bijbel en de koran. De verhalen die ze horen houden verband met belangrijke feesten uit de drie tradities. Feesten die tot op de dag van vandaag gevierd worden: Pesach, Pasen en het Offerfeest. De reis over de zolder voert door een onverwacht en uniek decor met beeld, tekst, muziek, geluid en licht. Een theatrale ervaring.

de museumcollectie
In het museum gaan de kinderen op zoek naar voorwerpen uit de collectie. Met een eigen boekje onderzoeken ze voorwerpen die in verband staan met de verhalenzolder.

educatief
Bij het bezoek aan de zolder staat de ervaring van het kind voorop. Kinderen kunnen zich hier laten meeslepen door de verhalen. Bij het bekijken van de voorwerpen in het museum staat het actief onderzoeken centraal. Zo combineert het museum beleven en leren. Kinderen leren op deze manier dat achter elk voorwerp een verhaal schuilgaat.

Locatie: Bijbels Museum, Herengracht 366-368, 1016 CH in Amsterdam
datum: Paasweekend: zaterdag 3 en zondag 4 april
aanvang: 14.00 uur
prijs: ¤4.50