Ingezonden persbericht

presentatie: nuweira youskine

De Zevende Hemel, 3 april 2010: media over de moslim

Journalist Özkan Gölpinar neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Turken, Marokkanen en werk

Allochtone mannen uit de tweede generatie blinken uit in de werkeloosheidscijfers. Verder bleek deze week dat Turken nog meer dan autochtone Nederlanders problemen hebben met migranten en dat zij met name afstand nemen van Marokkanen. Met Zeki Arslan, verbonden aan instituut Forum, wordt geprobeerd een verklaring te vinden voor deze opvallende uitkomsten.

De Koran in perspectief

Onder redactie van o.a. Bas de Gaay Fortman, oud-politicus en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, wordt in het boek Hermeneutics, scriptural politics and human rights betoogd dat heilige geschriften pas gevaarlijk worden door politieke manipulatie. En: islamoloog en predikant prof. dr. Anton Wessels geeft zijn verassende visie op de ontkenning van de kruisiging van Jezus in de koran.

Islamkennis is macht?

Verslaggeefster Vijdan Yildirim was aanwezig op de bijeenkomst Onder de loep of onder de duim:. Islamkennis en politieke macht en sprak met islamoloog Nico Landman over de verhouding tussen staat en geloof in Turkije en Indonesië.

Nieuws uit de islamitische wereld

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - én entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.

De Zevende Hemel:
Live radioprogramma met reportages, documentaires en interessante studiogasten op radio 5 (747 AM), via de kabel of via onze website.



Ingezonden persbericht