Ingezonden persbericht


`Goud uit Georgië' activiteiten tijdens de Pasen

26 maart 2010

Tijdens het Paasweekend (zaterdag 3 t/m maandag 5 april 2010) worden er verschillende activiteiten bij de tentoonstelling `Goud uit Georgië' georganiseerd. Zo kunnen museum- bezoekers op zaterdag, zondag (Eerste Paasdag) en maandag (Tweede Paasdag) vanaf 14.00 uur gratis lezingen en demonstraties bijwonen van het Georgisch ensemble Khareba & Gogia. Het ensemble, dat hiervoor speciaal vanuit Georgië is overgevlogen, geeft daarnaast op zondag en maandag (Eerste en Tweede Paasdag) om 11.30 uur een concert in de Statenzaal. Verder kunnen kinderen en hun (groot)ouders op zondag (Eerste Paasdag) om 13.00 uur komen luisteren naar de verhalenverteller over de mythe van Jason en het Gulden Vlies. Bovendien is er op deze dag om 14.00 en 15.00 uur een vrije inleiding op de tentoonstelling. Daarnaast vertoont de Asser Filmliga in samenwerking met het Festival Vrouwenfilms op deze zondag in het ICO een film over Medea. Bezoekers aan deze film kunnen op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken.

Lezingen, demonstraties en concerten van het Georgisch ensemble Khareba & Gogia Het Georgisch ensemble bestaat uit vijf professionele muzikanten, die naast accordeon en gitaar ook specifieke Georgische instrumenten zoals de tsjonguro (soort luit), de Georgische harmonica en de doli (trommel) bespelen. Het repertoire bestaat uit volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes. Op zaterdag, zondag en maandag (Eerste en Tweede Paasdag) kunnen museumbezoekers vanaf 14.00 uur in de Statenzaal gratis lezingen en demonstraties van Khareba & Gogia bijwonen. Op zondag en maandag (Eerste en Tweede Paasdag) houdt het ensemble om 11.30 uur een concert in de Statenzaal van het Drents Museum. Kaarten voor deze concerten zijn op deze dagen aan de Statenzaal te verkrijgen. Kosten 3,- exclusief en tree. Kaarten zijn ook van tevoren te reserveren

tijdens kantooruren via de afdeling boekingen: 0592-377 723 of via boekingen@drentsmuseum.nl. Let op: wees er tijdig bij, want vol is vol!

Verhalenverteller en vrije inleiding
Op zondag (Eerste Paasdag) kunnen kinderen en hun (groot)ouders luisteren naar een verhalenverteller. De mythe van Jason en het Gulden Vlies wordt tijdens `Goud uit Georgië' elke zondag vertelt om 13.00 uur. Op deze Paas-zondag is er ook om 14.00 en 15.00 uur een vrije inleiding op de tentoonstelling. Tijdens `Goud uit Georgië' zijn er elke woensdag, donderdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur vrije inleidingen op de tentoonstelling. Deze activiteiten zijn gratis voor museumbezoekers.

Vertoning film `Medea'
Op zondag 28 maart en zondag 4 april 2010 (Eerste Paasdag) vertoont de Asser Filmliga i.s.m. het Festival Vrouwenfilms de film `Medea' (1969) in de Schalm-zaal in het ICO. Het is een verfilming van Euripides' sage over Medea, de vrouw die zich na het bedrog van haar geliefde Jason wreekt door hun twee kinderen te doden. Maria Callas speelt Medea mysterieus en fascinerend. De regie is in handen van Pier Paolo Pasolini. Bezoekers aan de film kunnen op eigen gelegenheid de tentoonstelling `Goud uit Georgië' bezoeken. Het ICO-gebouw (Zuidhaege 2, Assen) ligt op loopafstand van het Drents Museum. De kosten van het arrangement zijn 14,- in cl. entree van het Drents Museum. Kaarten zijn te

verkrijgen via de webshop van www.festivalvrouwenfilms.nl en, indien voorradig, vanaf een half uur voor aanvang van de filmvoorstelling bij het ICO gebouw. Voor meer informatie: www.asserfilmliga.nl en www.festivalvrouwenfilms.nl.



Ingezonden persbericht