Het Gesprek

Harry Mulisch te gast in Dossier BvD, zaterdag 3 april om 20.15 uur

Amsterdam, 31 maart 2010 - Neerlands bekendste schrijver, Harry Mulisch (82), is zaterdag te gast in Dossier BvD waar hij aanschuift aan tafel bij Frits Barend en Theodor Holman. Mulisch, scherp van geest, doet opmerkelijke uitspraken over zijn verleden, het kind zijn in de oorlog, de consequenties van een foute vader, Joods zijn, zijn vriendschap met de vorige maand overleden Hans van Mierlo en de ontwikkelingen rondom Geert Wilders. Op de vraag of hij ooit weer gaat schrijven zegt hij: "Mijn leven hangt van bevliegingen aan elkaar. Ik heb nooit schrijver willen worden, ik ben nu gestopt met schrijven, maar als ik morgen weer een bevlieging krijg, begin ik weer." Dit en nog meer Mulischiaanse uitspraken aangevuld met uniek archiefmateriaal uit Barend & Van Dorp in Dossier BvD.

Barend & van Dorp werd van 1999 tot 2006 uitgezonden, eerst bij RTL en het laatste jaar bij Talpa. Onlangs werd de talkshow door recensenten omschreven als het beste programma wat de commerciële televisie in 20 jaar heeft voortgebracht. Het hele archief van Barend & van Dorp is recent gedigitaliseerd door de Stichting Beeld en Geluid in Hilversum. Dit heeft in totaal 1196 uur televisie opgeleverd.

Dossier BvD wordt zaterdag 3 april om 20.15 uur uitgezonden bij Het Gesprek.
Meer informatie en de promo van Dossier BvD met Harry Mulisch kunt u vinden op http://www.hetgesprek.nl/programmas/1057/