Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 01-04- 2010

ACTEUR MARK RIETMAN TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 3 april, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.15 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


* Acteur Mark Rietman speelt in de nieuwe tragiekomedie 'Een Nieuw Leven' van Ger Thijs bij het gezelschap Het Toneel Speelt. Het toneelstuk gaat over een uitgever die zijn baan verliest, zijn vrouw en zijn minnares. In een rap tempo verandert zijn succesvolle bestaan in een horrorscenario. Het is de derde hoofdrol van Louis d' Or-winnaar Rietman in een stuk van Ger Thijs. Eerder speelde hij in 'Raak me aan' en 'Ik ben weg'. In Opium zijn Mark Rietman en actrice Oda Spelbos te gast.
* Pianist en componist Michiel Borstlap brengt met zijn nieuwste soloalbum 'Solo2010', dat onlangs werd gepresenteerd, een mix van jazz en klassiek. Het merendeel van de stukken is van zijn hand, alleen met het werk 'Four in One' brengt hij een hommage aan jazzcomponist Thelonius Monk. De eerste recensies zijn lovend: "Een waanzinnig goede techniek met een kristalheldere toucher".
* 'De 80 seconden van...' dichter Frouke Arns
* Livemuziek van singer/songwriter Blaudzun.
* Na de bekroonde speelfilms 'Bluebird' en 'Het zusje van Katia' duikt filmmaker Mijke de Jong met haar nieuwe film wederom in de meisjesziel. Joy vertelt het verhaal van de 18-jarige Joy die als baby te vondeling werd gelegd en nu op zoek gaat naar haar biologische moeder. Het wordt een indringend portret van een jonge vrouw die hunkert naar liefde en nabijheid
* Filmjournalist Dana Linssen bespreekt de nieuwste films.
* De Virtuele Vitrine met Peter van Straaten
* Documentair fotograaf Daniel Koning was tijdens de Bosnisch-Servische oorlog verslaggever in Bosnië. Hij maakte het drama van Sebrenica van dich bij mee. In 2009 keerde hij meerdere malen terug naar Sebrenicia om de stad en omliggende dorpen met de camera vast te leggen en dat verhaal is te zien op de tentoonstelling 'Zilverstad, Sebrenica 15 jaar later'. Koning werkte voor De Tijd en de Volkskrant. Hij won meerdere malen de Zilveren Camera en was in 1986 fotojournalist van het jaar.

Presentatie: Hans Smit.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.