TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-04-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 3 april
Radio 1 - 11.04 uur

DRIE AANSTAANDE KAMERLEDEN IN TROS KAMERBREED

In TROS KAMERBREED van zaterdag 3 april een kennismaking met drie aanstaande Tweede Kamerleden: Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD), Carola Schouten (ChristenUnie) en Gerard Schouw (D66). Alle drie hebben ze hun sporen in hun partijen verdiend, maar deze week maakten ze bekend graag de Tweede Kamer in te willen. Wat verwachten ze van hun nieuwe carrière, hoe willen ze hun idealen verwezenlijken, hoe kunnen ze de politieke hypes omzeilen en het vertrouwen van de kiezers waarmaken?

Jeanine Hennis is sinds 2004 lid van het Europees Parlement waar ze zich bezighoudt met asiel, migratie, terrorisme, burgerlijke vrijheden en transport. Eerder werkte ze voor de Europese Commissie in Brussel en Letland. Ze is de hoogste nieuwkomer op de VVD-kandidatenlijst en staat op nummer 4.

Carola Schouten is beleidsmedewerker financiën, sociale zaken en werkgelegenheid van de Tweede Kamerfractie van de CU en schreef mee aan het verkiezingsprogramma van haar partij. Op plaats nummer 5 is ze de hoogste nieuwkomer op de lijst van de CU.

Gerard Schouw is nu fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer en staat op nummer 3 van de kandidatenlijst. Eerder was hij gemeenteraadslid en wethouder in Dordrecht en voorzitter van de partij. In het dagelijks leven is hij directeur van het Nicis (Maatschappelijk Topinstituut voor steden).

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl