Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 03-04-2010

Politie zoekt getuigen mishandeling

MEPPEL Vrijdagmiddag is een 15-jarige jongen uit Meppel op het Zuideinde mishandeld door een nog onbekende man. Dit is gebeurd tussen 15:20 en 15:45 uur. De jongen fietst over het Zuideinde in de richting van de Hoofdstraat. Voor hem lopen drie personen midden op de rijbaan, twee mannen en een vrouw. Ze gaan aan de kant en hij fietst er tussendoor. Daarbij ontstaat een woordenwisseling waarbij over en weer wat wordt geroepen. Daarna fietst de jongen verder. Bij de Zuiderbrug moet het verkeer stoppen voor een vrachtauto die staat te lossen. De 15-jarige fietser ook. Even daarna gaat hij naar rechts om langs een auto te fietsen. Op dat moment kijkt hij naar rechts en krijgt een vuistslag tegen zijn hoofd en direct daarna nog een. Een derde klap kan hij afweren. Daarna bemoeien omstanders zich ermee en rent de dader het Zuideinde op. De dader is een van het drietal waarmee de fietser kort daarvoor een woordenwisseling heeft gehad.

De dader is een man, Noord Afrikaans type van tussen de 1.70 en 1.80 meter, met een stevig postuur. Hij droeg een donkere zwarte jas. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling, ook van de omstanders die zich nog niet hebben gemeld. Alle informatie die kan bijdragen tot het vinden van de dader is welkom. Getuigen wordt gevraagd om contact te zoeken met de politie in Meppel, telefoon 0900 8844.

Automobilist aangehouden na doorrijden na aanrijding

COEVORDEN Vrijdagmorgen heeft de politie een 23-jarige man uit Coevorden aangehouden nadat hij met zijn auto schade had veroorzaakt en was doorgereden. Getuigen zagen de man met zijn auto over de fietsbrug bij de Rembrandtlaan rijden. Daar kan normaal gesproken geen auto over omdat daar paaltjes staan. Deze bestuurder reed echter een paaltje omver om toch over de brug te kunnen rijden. Daar werd de weg geblokkeerd door de bestuurder van een bestelbus die de man terugstuurde. Daarna moest hij weer terug en reed nogmaals over hetzelfde paaltje. Getuigen belden de politie en de auto werd na een zoekactie in het centrum van Coevorden aangetroffen. Daar werd de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens verhoor vertelde hij dat de tank leeg was en hij de kortste route naar de benzinepomp wilde volgen. De man krijgt een proces-verbaal wegens doorrijden na een aanrijding, een verkeersmisdrijf, en kan daarnaast een rekening tegemoet zien voor de aangerichte schade.

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen 50+

NIEUW BUINEN Op de Drentse Mondenweg moesten twee automobilisten vrijdag hun rijbewijs inleveren nadat ze meer dan 50 kilometer te snel hadden gereden. Een 31-jarige man uit Musselkanaal reed 146 en een 35-jarige man uit Ter Apelkanaal werd met de lasergun betrapt met 135 kilometer per uur.

NIEUW WEERDINGE Op een andere 80-km weg, de N391 tussen Emmen en Ter Apel, reed een 40-jarige man uit Rosmalen 131 kilometer per uur. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt. De vermelde snelheden zijn gecorrigeerde snelheden, wat betekent dat de gereden snelheden nog iets hoger liggen.

Man aangehouden met drugs

EMMEN Vrijdagnacht heeft de politie een 22-jarige man uit Emmen aangehouden vanwege het bezit van een hoeveelheid drugs. Agenten troffen hem aan in zijn auto op het Valkenveld en voerden een controle uit. Daarbij werd een zakje met hennep gevonden en daarna werd de auto nader onderzocht. De zoekactie leverde een grotere zak met hennep op, een aantal XTC-pillen en een aantal zakjes met vermoedelijk speed. De Emmenaar is aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen. De politie doet een nader onderzoek naar deze verdachte.

Caravan in brand

COEVORDEN Aan de Looweg is vrijdagnacht een caravan uitgebrand. Deze stond op een bedrijfsterrein. De brandweer bluste de brand. De oorzaak is nog niet bekend.

Aangehouden na rijden onder invloed

MEPPEL Vrijdagnacht reed een 18-jarige bromfietser uit De Wijk zonder helm over het Zuideinde. Agenten lieten hem stoppen en merkten dat hij had gedronken. Hij blies ongeveer 1,1 promille. Zijn bromfietsrijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Politie zoekt getuigen aanrijden fietser

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag is een 16-jarig meisje op haar fiets aangereden door een automobilist die daarna is weggereden. Het meisje fietste tussen 15:45 en 16:00 uur over de Nadirlaan. Bij de kruising met de Melkweg stopte ze voor een auto die van rechts kwam. Op dat moment werd ze van achter aangereden door de bestuurster van een rode stationcar. Ze kwam te vallen en liep daarbij wat pijnlijke plekken op. Haar fiets liep schade op. De bestuurster van de rode stationcar, een vrouw met kort rood haar, is nadat ze de fietser had aangereden, doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval, zodat de verdachte kan worden opgespoord en aangehouden. Getuigen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie in Hoogeveen, telefoon 0900 8844.

Aanhouding na huiselijk geweld

GEMEENTE WESTERVELD Vrijdagmiddag heeft de politie een 42-jarige man aangehouden nadat hij zijn partner had mishandeld. De man is ingesloten in afwachting van de verdere afhandeling van deze zaak.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.