Ingezonden persbericht


Jonge Democraten houden vandaag extra Congres

De Jonge Democraten - de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66 - komt vandaag in Utrecht bijeen voor een extra Algemene Ledenvergadering. Met de landelijke verkiezingen van 9 juni opkomst, willen de jongeren een extra keer discussiëren en standpunten innemen over huidige belangrijke politieke vraagstukken.

De belangrijkste reden om dit extra Congres te organiseren zijn de grote bezuinigingen die Nederland te wachten staat. Thomas Bakker, Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten: 'Over tien weken hebben we de kans om dit land een stap verder te helpen.' We dienen nu goede plannen voor sociaal economische hervormingen en onderwijs klaar te hebben om Nederland klaar te maken voor de toekomst. De Jonge Democraten hebben altijd al progressieve voorstellen voor hervormingen gehad, deze hopen we vandaag niet iets te verfijnen.'

De Jonge Democraten spreken vandaag vooral over de toekomst van het onderwijs. Zo wordt er ondermeer gediscussieerd over afschaffen van de studiefinanciering en het binaire stelsel. Ook zullen zij een standpunt innemen over afschaffing van de hypotheekrenteaftrek en huurbeleid.