Politie Groningen

Zaterdag 3 april 2010

Provincie Groningen, 03-04-2010

Snelle rijder moet rijbewijs inleveren

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagavond op de Atlantislaan in Stadskanaal het rijbewijs van een 21-jarige man uit Musselkanaal ingenomen. De Musselkanaalster werd in zijn auto geklokt op een snelheid van 102 km/uur, terwijl op de Atlantislaan een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. Vanwege de forse overschrijding van de snelheid moest de verdachte zijn rijbewijs inleveren. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs is naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Alcomobilist raakt rijbewijs kwijt

OUDESCHANS De politie heeft vrijdagavond op de kruising Molenweg met de Koudehoek een 41-jarige man uit Bellingwolde aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen op de kruising een personenauto met draaiende motor staan. Achter het stuur lag de Bellingwolder te slapen. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd het rijbewijs van de man ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Het rijbewijs is naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Vrouw raakt door ongelukkig ongeval gewond

HAREN Een 76-jarige vrouw uit Haren is vrijdagmiddag op de Emdaborg in Haren op een ongelukkige manier gewond geraakt. De 78-jarige man van de vrouw had net de auto geparkeerd, waarna de vrouw was uitgestapt. De man wilde vervolgens vanaf de bestuurdersstoel de deur aan de passagierszijde dicht doen. De 78-jarige drukte hierbij per ongeluk op het gaspedaal, terwijl de versnelling nog in de achteruitstand stond. Het gevolg was dat de wagen achteruit reed en de vrouw door de deur van de auto werd geraakt en ten val kwam. Het slachtoffer werd met verwondingen aan gezicht en knie naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag 2 april op diverse plaatsen op snelheid.


- Uithuizermeeden, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 2702, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1900, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Wildervank, Nijverheidsstraat:aantal geregistreerde voertuigen: 665, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1769, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

- Marum, autosnelweg A7:aantal geregistreerde voertuigen: 1287, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 162 km/uur, maximum toegestane snelheid: 120 km/uur.

- Groningen, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1910, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.