Politie Zeeland


---


Aanvulling persbericht O-545-2010
De 67-jarige man uit Duitsland, die vrijdagmiddag zwaargewond raakte bij een ongeval in Sint Maartensdijk, is vrijdagavond in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overleden aan zijn verwondingen.

R-547-2010 Rijbewijzen ingevorderd voor rijden onder invloed
Door de politie zijn de rijbewijzen ingevorderd van drie bestuurders die onder invloed van alcohol hadden gereden.
Op de Rondweg in Sluis werd vrijdagavond een 55-jarige automobiliste uit het Belgische Torhout aan de kant gezet. Hij had ruim 3,3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond 01.30 uur zagen agenten op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen een bromfietser rijden met achterop een passagier die geen helm droeg. De bromfietser kreeg een stopteken. De passagier kreeg een boete omdat die geen helm op had. De bestuurder, een 50-jarige man uit de gemeente Veere, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Op de Poelendaelesingel in Middelburg werd rond 02.30 uur een 51-jarige automobilist uit Vlissingen betrapt op rijden onder invloed. Ook hij had teveel alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

Z-548-2010 Boetes voor in het bezit hebben van drugs, Hoek
Twee Fransen van 18- en 20 jaar hebben ieder een boete van 400 euro gekregen omdat ze in het bezit waren van verdovende middelen.
Agenten reden rond middernacht op de Westerscheldetunnelweg achter een Franse personenauto. Deze auto reed met flinke snelheid de tunnel in richting Terneuzen. De snelheid van de auto werd gemeten op 149 km per uur. Buiten de tunnel gekomen, werd de auto aan de kant gezet en kreeg de 20-jarige bestuurder een boete voor het overschrijden van de snelheid. Omdat er in de auto een henneplucht hing, werden de inzittenden gevraagd of ze in het bezit waren van softdrugs. Dit bleek het geval. Zowel de bestuurder als zijn passagier overhandigen een hoeveelheid verdovende middelen. Omdat het verboden is drugs uit te voeren, werden ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdovende middelen werden in beslaggenomen en ze kregen ieder een boete van 400 euro.