Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - Diefstal kleding                                 |

De politie heeft vrijdag 2 april twee vrouwen van 40 en 58 jaar, beide afkomstig uit Amsterdam, aangehouden nadat ze waren betrapt op diefstal van kleding uit een winkel aan de Stationsstraat in Ermelo.


Surveillerende agenten kregen het tweetal rond 16:00 uur in de gaten en merkten op dat zij zich in een kledingwinkel aan de Stationsstraat verdacht gedroegen. Na het verlaten van de winkel zijn beide vrouwen staande gehouden. Een van hen legde een bekennende verklaring af. Hierop is het duo aangehouden. Op het politiebureau bleken de vrouwen onder hun kleding vele kledingstukken te verbergen afkomstig uit de winkel aan de Stationsstraat, die niet waren afgerekend. Ook zijn in hun auto tassen met kleding aangetroffen afkomstig uit een winkel in Schoonhoven. De politie onderzoekt nog of ook deze kleding gestolen is. De twee vrouwen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |'t Harde - Onder invloed achter stuur, rijbewijs kwijt    |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 april is een 36-jarige man uit de gemeente Elburg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 03:20 uur staande gehouden op de Vale Ouwelaan in 't Harde. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,6 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Heerde - Rijden zonder rijbewijs                          |

De politie heeft vrijdag 2 april een 22-jarige man uit Heerde voor de tweede keer dit jaar aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs.


Een surveillerende agent zag de man rijden. Van de man is bij de politie bekend dat hij geen rijbewijs heeft. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De man heeft nadat hij eerder dit jaar was betrapt een boete gekregen van 240 euro, en deze ook betaald. Hij krijgt nu opnieuw een boete en is gewaarschuwd dat als hij een derde keer wordt betrapt zijn auto in beslag genomen wordt.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --