Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 03-04-2010

Politie spreekt van een goede sfeer in het uitgaansgebied

TILBURG: De politie hield in de nacht van vrijdag 02 april op zaterdag 03 april toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook
rechercheurs in burger en bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.

De diensdoende agenten spraken van een rustige avond met een goede sfeer. Ze verrichtten twee arrestaties voor belediging en
mishandeling. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven voor onder andere glaswerk op straat en fout parkeren.

Slingerende automobilist verkeert onder invloed

TILBURG - De politie heeft vanmorgen op de Heyhoefdreef een 64-jarige Tilburger aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden over de Huibevendreef. Het voertuig slingerde over de weg waarbij de bestuurder regelmatig stuurcorrecties maakte. Tijdens de controle die volgde bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 505 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Winkeldieven verzetten zich tijdens de aanhouding

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Telefoonstraat en de Heuvelstraat twee Tilburgers van 33 en 40 jaar aangehouden. Beiden worden verdacht van winkeldiefstal. Tijdens hun aanhouding verzetten zij zich waarbij een agent gebeten werd. Het tweetal is op het bureau in verzekering gesteld.

Een medewerker van een kledingzaak in de Heuvelstraat informeerde een beveiligingsmedewerker nadat ze gezien had dat de mannen zich in de winkel verdacht gedroegen. Het tweetal verliet een pashokje zonder kleding en liep naar buiten. Daar sprak de medewerker hen aan en vroeg ze mee de winkel terug in te lopen. De mannen hadden daar geen behoefte aan. Ze duwden de medewerker weg en namen het hazenpad. Het lukte de beveiliger één van de verdachten in de Heuvelstraat aan te houden. Gewaarschuwde agenten troffen de 33-jarige in de Telfoonstraat aan. Tijdens de aanhouding die volgde sloeg de man wild om zich heen, bespuwde de agenten en beet één van hen. Met behulp van burgers kon de man overmeesterd worden. De agent liep een bijtverwonding op. Hij doet aangifte.

Eigenaar verzet zich na in beslagname Qat

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 15.30 uur in de Puccinistraat een 44-jarige man uit Hilversum aangehouden. Tijdens controle troffen agenten in de kofferbak van de auto waarin de man reed een doos met 8 bosjes Qat aan. De eigenaar die een proces verbaal kreeg voor het genotsmiddelenverbod was het niet eens dat het goed in beslag genomen werd. Hij probeerde de agenten daarvan te weerhouden. Na diverse waarschuwingen nam hij een gevechtshouding aan waarop hij werd aangehouden. Hij verzette zich daartegen. Om hem onder controle te krijgen gebruikten de agenten onder andere pepperspray. Het verzet brak waarop hij overgebracht werd naar het bureau. Daar kreeg hij een boete van 220 euro uitgereikt.

Politie treft zak hennep bij veelpleger aan

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Brunostraat een
23-jarige Tilburger aangehouden. Agenten zagen de man rond 15.30 uur als bestuurder van een auto rijden. Ambtshalve is bij de agenten bekend dat de Tilburger niet in het bezit is van een rijbewijs. Tijdens de controle die volgde roken de agenten een sterke
henneplucht. De auto waarin de Tilburger reed werd wegens recidive in beslag genomen werd. De verdachte was het daar niet mee eens en belemmerde de agenten de in beslag neming te voorkomen. Tijdens de aanhouding die volgde verzette hij zich. Om hem onder controle te krijgen gebruikten de agenten geweld. Het verzet brak waarna hij naar het bureau gebracht werd. Tijdens onderzoek in de auto trof de politie een zak met hennep aan. De Tilburger die bij de politie te boek staat als veelpleger is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie arresteert minderjarigen na straatroof

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op heterdaad twee jongens van 15 en 16 jaar, afkomstig uit Tilburg en Deurne aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van straatroof. Een Diessense jongen werd daarvan het slachtoffer. De verdachten zijn, in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Gistermiddag tegen 14.30 uur ontving de politie de melding van een straatroof op de Paleisring in Tilburg. Een Diessende jongen was door twee daders van zijn tas met schoenen beroofd. Samen met een vriend wachtte het slachtoffer op de Paleisring op de bus. Op dat moment benaderden hen twee onbekende jongens. Het slachtoffer werd mishandeld waarna zijn tas door het tweetal weggenomen werd. Na de daad vluchtten de daders. Meerdere politie-eenheden startten direct met een
zoektocht. Op de Schouwburgpromenade trof een politiebiker een jongen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de agent nam hij de benen. Het lukte de politie hem in de Nieuwstraat aan te houden. De tweede verdachte troffen agenten aan in het stadspark aan de Oude Dijk. Beiden zijn overgebracht naar het bureau.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een straatroof die vanmorgen plaats vond in de Sint Josephstraat. Het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Berkel-Enschot deed aangifte. Hij raakte tijdens de beroving niet gewond.

De jongen liep vanmorgen rond 02.30 uur over de Sint Josephstraat in de richting van de Ringbaan Oost. Hij werd plotseling van achteren benaderd door twee onbekende mannen. Beide mannen hadden hun gezicht bedekt met een bivakmuts. Ze eisten onder andere geld van de aangever. Om hun woorden kracht bij te zetten dreigde één van hen met een vuurwapen. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee had gegeven
vluchtten de mannen te voet weg richting het centrum. Gewaarschuwde agenten hebben in de omgeving gezocht echter geen aanhoudingen kunnen verricht. De politie vraagt getuigen die mogelijk iets meer weten contact op te nemen via het algemene nummer 0900:8844


Laatst gewijzigd 03-04-2010 13:44 | © Regio Midden en West Brabant |