Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 03-04-2010

Politie haalt automobilist met slok teveel van de weg

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft vanmorgen op de Prins Bernardlaan een 29-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden voor het rijden onder invloed. De rijstijl van de man viel de surveillerende agenten op. Hij reed met zijn auto door een geslotenverklaring en negeerde een rood verkeerslicht. Tijdens het aanspreken roken de agenten een alcohollucht. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 410 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Automobilist vlucht voor politie en ramt personenauto

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag in de Nieuwstraat een 23-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij wordt verdacht van verlaten plaats ongeval. hij is op het bureau voor onderzoek
ingesloten. Zijn auto is in beslag genomen.

Surveillerende agenten zagen rond 14.45 uur de Rosendaler als
bestuurder van een auto rijden. Het was de agenten ambtshalve bekend dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Nadat de politie hem een stopteken gegeven had, gaf de verdachte gas en reed weg. Er ontstond een achtervolging waarbij de agenten optische- en geluidssignalen voerden. Op de Burgemeester Freijterslaan reed de verdachte zich vast omdat voor hem een auto reed die bestuurd werd door een 23-jarige Roosendaler. Om een vluchtweg te creëren reed de verdachte met zijn auto tegen de achterzijde van de auto van de 23-jarige man. Vervolgens werd de auto naar voren geduwd waarna de verdachte rechts af de Rubenslaan inreed. Door deze manoeuvre ontstond er schade aan de auto van de 23-jarige.

Minderjarigen opgepakt na winkeldiefstal

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag twee meisjes van 14 en 16 jaar, beiden afkomstig uit Willemstad aangehouden voor winkeldiefstal. In een schoenenzaak aan de Roselaar liepen ze tegen de lamp nadat het alarm in werking trad, bij het verlaten van de winkel. Het tweetal had twee paar schoenen bij zich die niet ter betaling aangeboden waren bij de kassa. Ook bekenden ze een broek te hebben weggenomen uit een kledingzaak in de Roselaar. Het tweetal werd op het bureau gehoord, voorafgaand werd contact gezocht met een advocaat (Rechtsbijstand politieverhoor Salduz).

Politie arresteert Roemenen voor 'skimmen'

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag rond 17.30 uur drie Roemenen van 28, 37 en 39 jaar aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht skimapparatuur te hebben aangebracht op een pinautomaat in een winkel in de Roselaar. Ze zijn op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie stelde een onderzoek in bij een winkel in de Roselaar na een melding van een verdachte situatie. Dat onderzoek wees uit dat er skimapparatuur geplaatst was bij een pinautomaat van de winkel. Camerabeelden hadden geregistreerd dat tussen 31 maart en 01 april jl. drie mannen zich verdacht hadden opgehouden in de zaak. Een
beveiligingsmedewerker meldde gisteren de mogelijke verdachten gezien te hebben in het winkelcentrum. Voorzien van de signalementen troffen de agenten op de Nieuwe Markt een man aan die in het plaatje paste. In het winkelcentrum vond de politie de andere twee mannen.


Laatst gewijzigd 03-04-2010 13:49 | © Regio Midden en West Brabant |