Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 03-04-2010

Politie spreekt van een rustige sfeer in het uitgaansgebied

BREDA: De politie hield in de nacht van vrijdag 02 april op zaterdag 03 april toezicht in het horecagebied van de Bredase binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook rechercheurs in burger en bikers in. Het centrum van Breda werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.

De diensdoende agenten spraken van een rustige avond met een goede sfeer. Ze verrichtten één arrestatie voor baldadig gedrag en het overtreden van de legitimatieplicht. Er werden 13 bekeuringen
uitgeschreven voor onder openbare dronkenschap en fout parkeren. De politie informeerde de ouders van twee 16-jarige voor hun overmatig drankgebruik. Zij hebben hun kinderen opgehaald.

Politie houdt drietal aan voor drugsbezit

ETTEN-LEUR - De politie heeft vanmorgen een 21-jarige vrouw uit Sint Willebrord en twee mannen van 23 en 24 jaar uit Sint Willebrord en Zevenbergen aangehouden. Het drietal wordt verdacht van bezit en mogelijke handel in drugs. Ze zijn op het bureau ingesloten en worden in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie stelde tegen 03.40 uur een onderzoek in na een ontvangen melding van een verdachte situatie op het Toernooiveld. Daar troffen de agenten een auto aan met drie inzittenden, zijnde de verdachten. De vrouw die op de bestuurdersplaats zat was op dat moment niet
aanspreekbaar. Ze verkeerde onder invloed van vermoedelijk alcohol en drugs. Tijdens het gesprek zagen de agenten in het voertuig een flesje met daarin vermoedelijk GHB. Tijdens het vervolgonderzoek troffen ze bijna 90 gripzakjes met daarin vermoedelijk drugs en weegapparatuur aan. Zowel de goederen als de auto is in beslag genomen.

Jongen (18) gewond bij verkeersongeval

ETTEN-LEUR - Bij een verkeersongeval gisteravond op de Lage Vaartkant raakte een 18-jarige jongen uit Etten-Leur. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda.

Rond 20.30 uur reed een 42-jarige man uit Etten-Leur als bestuurder van een auto over de Lage Vaartkant. Hij kwam uit de richting van het Van Bergenplein. Op de tegemoetkomende baan stond een stadsbus stil. Tijdens het passeren van de bus stak plotseling, vanachter de bus de 18-jarige jongen over. Het lukte de automobilist niet de jongen te ontwijken. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de 18-jarige op de grond terecht kwam.

Overval woning mogelijk drugs gerelateerd

BREDA - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval die gisteravond plaats vond op een woning aan de
Plataanstraat. Er raakte daarbij niemand gewond. De daders zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan. De politie vermoedt dat de overval mogelijk drugsgerelateerd is.

Rond 20.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een overval op een woning. Diverse
politie-eenheden spoedden zich ter plaatse en zetten de omgeving af. De woning bleek een kamer te zijn die bewoond werd door een 41-jarige Bredanaar. De man verkeerde onder invloed van drugs. Hij deelde de agenten mede dat hij door drie mannen overvallen was. Het drietal eiste geld en zette hun woorden kracht bij door met een vuurwapen te dreigen. Nadat ze hem geld afhandig hadden gemaakt vluchtten ze weg in de richting van het Dijkplein. De politie stelde een technisch en tactisch onderzoek in de woning in. Daarnaast werd de buurt bevraagd. De politie heeft het vermoeden, gezien de beschikbare informatie, dat de overval drugsgerelateerd is. Vooralsnog is er geen aanhouding verricht.


Laatst gewijzigd 03-04-2010 13:47 | © Regio Midden en West Brabant |