De Melkweg


ZITA SWOON
DANCING WITH THE SOUND HOBBYIST
de Vlaamse band Zita Swoon in samenwerking met dansgezelschap Rosas Melkweg Rabozaal · zaterdag 3 april · 20.30 uur · 22,50 + lidm. (seated)
· · · De concerten van de Belgische band Zita Swoon, onder leiding van Stef Kamil Carlens (ex-dEUS), gaan veelal verder dan een doorsnee concert. Met het programma `Dancing with the sound hobbyist' kiest de band opnieuw voor een originele aanpak. Deze houdt het midden tussen concert en danstheater, vol eigenzinnige composities. Twee dansers van het dansgezelschap Rosas geven de voorstelling een fysieke dimensie. Na succesvolle optredens in theaters van diverse steden in Nederland en Vlaanderen komt Zita Swoon met `Dancing With The Sound Hobbyist' op zaterdag 3 april naar de Melkweg Rabozaal.
Zita Swoon en Rosas bundelen in `Dancing with the sound hobbyist' hun talenten en nodigen de bezoeker uit voor een danstrip door nooit eerder gehoorde composities van Stef Kamil en door de klankwereld van diens kosmopolitisch collectief Zita Swoon. Onder begeleiding van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker werden noten en klanken bewegingen. De choreografe coachte Rosasdanser Simon Mayer en de zangeressen van Zita Swoon. Zo wordt `Dancing with the sound hobbyist' een uitgesproken origineel gedanst live concert, een dialoog tussen energieën en emoties. In `Dancing with the sound hobbyist' laat Zita Swoon het format van het popliedje los en gaan ze met met potten en pannen, speelgoed, oude orgeltjes en allerlei andere curieuze instrumenten aan de slag, om grillige melodieën en eigenzinnige ballades te componeren. Soms vonden die hun weg al naar cd's of concerten, maar vaak bleven ze ongespeeld (en dus onbesproken). In de intimiteit van het theater krijgen deze pareltjes alle ruimte die ze nodig hebben. Dat Zita Swoon graag verder gaat dan een doorsnee popband bewezen ze in het verleden al met onder andere de unieke concertreeks Band in a Box en met de compositie van een soundtrack bij de film `Sunrise' van F.W. Murnau. Na deze theatertour neemt Zita Swoon een sabbatical van twee jaar waarin de leden zich zullen richten op solo-projecten.
Zita Swoon is: Stef Kamil Carlens, Amel Serra Garcia, Aarich Jespers, Bart Van Lierde, Joris Caluwaerts, Eva Gysel en Kapinga Gysel.
Rosas is: Simon Mayer, Tuur Marinus


Noot voor redacties