Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn - Vier mensen betrapt op winkeldiefstal
Vrijdag 2 april hebben supermarktmedewerkers vier personen betrapt op winkeldiefstal. Om 11:45 en 16:30 uur kwamen er meldingen binnen van winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan de Deventerstraat, de andere twee meldingen waren afkomstig uit supermarkten aan de Eglantier (ook rond 16:30 uur) en de Vlijtseweg (15:00 uur).


De aangehouden personen zijn een 36-jarige vrouw uit Epe en drie Apeldoorners: een 64-jarige man, een 26-jarige man en een 54-jarige vrouw. In alle gevallen zal de opgelegde boete velen malen hoger zijn dan de waarde van de goederen die men probeerde te stelen. De 'buit' die men langs de kassa's probeerde te smokkelen varieerde van ruim 2 euro tot ruim 42 euro.
In alle gevallen hebben de supermarktmedewerkers de verdachten overgedragen aan de politie en is men meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Apeldoorn - Man aangehouden na agressief gedrag           

Politiemensen in burger hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 april een 32-jarige man uit Apeldoorn op de Nieuwstraat aangehouden vanwege zijn agressieve gedrag.


De man is eerst door de politie gewaarschuwd en aangesproken op zijn gedrag. Toen politiemensen rond 04:30 zagen dat de man weer agressief gedrag vertoonde en een meisje tegen een muur aandrukte en aan haar haren trok, werd hij aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor met een boete heengezonden.

Apeldoorn - Man aangehouden na anrijding                  

In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 april is er rond 03:00 uur een auto tegen een lantaarnpaal gebotst langs de Laan van Westenenk. Toen de politie ter plaatse kwam werd alleen een 23-jarigeman uit de gemeente Hoogeveen aangetroffen, die aangaf de bijrijder te zijn geweest. Medewerkers van een eerder gearriveerde ambulance hebben de bestuurder nog zien weg lopen.


De 23-jarige man had een hoofdwond opgelopen en is naar de eerste hulp gebracht. Na behandeling kon de man met de politie mee. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,5. Omdat de man verklaarde deels verantwoordelijk te zijn geweest voor de aanrijding (hij zou aan de handrem hebben getrokken) is hij aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding, heeft het rijbewijs van de 23-jarige man ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Hoenderloo - Inbraak bungalow                             

In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 april is rond 02:30 ontdekt dat er is ingebroken in een vakantiebungalow in Hoenderloo.


Er bleek een raam te zijn opengebroken en er zijn diverse goederen weggenomen, waaronder een laptop en een portemonnee. De politie stelt een onderzoek in.



---- --