Ingezonden persbericht




Het Pieterpad krijgt concurrentie van .....

De langste boswandeling van Nederland

Persbericht Groep Reisboekhandels- 3 april 2010

Met de langste boswandeling van Nederland is er een nieuwe lange- afstandroute van formaat, die niet onder doet voor het Pieterpad. Benieuwd? Dan is de pas verschenen, mooi uitgevoerde, wandelgids een must.

De langste boswandeling neemt je mee op een tocht rondom de Veluwe, het grootste natuurgebied van Nederland. Je er wel even de tijd voor nemen want de afstand bedraagt 290 kilometer. Het is een nieuw lange-afstandswandelpad dat wel eens net zo populair kan worden als het Pieterpad.

Twee delen

Het pas verschenen deel 1 voert over een afstand van 142 kilometer van Hattem naar Wageningen langs de oostkant van de Veluwe. De route is door de centrale ligging buitengewoon goed bereikbaar. Voor de kilometervreters is dit de kans om door en langs het grootste natuurgebied van Nederland te lopen. Wie maar een dag wil lopen, kan ook prima met de gids uit de voeten. De route is beschreven in 10 etappes van 12 tot 18 kilometer. Deel 2, langs de westrand van de Veluwe, verschijnt eind 2010.

Praktisch en tot the point

Boekhandelaar Ankie Szlapka van Geografische boekhandel Pied à Terre is erg enthousiast over de wandelgids. Volgens haar is de routebeschrijving erg prettig leesbaar dankzij de compacte bondige schrijfstijl: "Er staat gewoon waar je heen moet, niet meer en niet minder"". Daarbij worden duidelijke afkortingen gebruikt zoals RD voor rechtdoor en staat steeds duidelijk aangegeven hoe ver het is naar het volgende punt. In de routebeschrijving zijn genummerde herkenningspunten opgenomen maar ook horeca-adressen, bed & breakfasts, campings, bushaltes en stations, die je zo terug vindt op de topografische kaarten in de gids. Ook is de route aangegeven die van het station of de bushalte aansluit op de hoofdroute. De vormgeving van de gids is dankzij de kleurige wandelfoto's ronduit aantrekkelijk, veel mooier dan we van wandelboekjes gewend zijn. Leuk is ook dat je voor elke etappe kunt noteren wanneer je gewandeld hebt, met wie en hoe het weer was.

Na de bergwandelingen

De gids is een uitgave van Gegarandeerd Onregelmatig, de makers van de wandelgids "de mooiste bergwandelingen van Nederland". De langste boswandeling van Nederland werd gemaakt door fotograaf/routemaker/redacteur Ad Snelderwaard en cartograaf/buitensporter Menno Faber en kost ¤14,95.


Noot voor redacties
Voor de redactie (